Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Bulu: Ben hard rock, Metallica dinleyen bir rektörüm

Bo%C4%9Fazi%C3%A7i+%C3%BCniversitesi%E2%80%99ne+atanan+rekt%C3%B6r+Bulu:+Ben+hard+rock,+Metallica+dinleyen+bir+rekt%C3%B6r%C3%BCm
ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, atamasına dair yükselen tepkileri beklediğini belirtirken, dün okul önünde polisin öğrencilere yönelik müdahalesine ilişkin "Bizim en istemeyeceğimiz şey Boğaziçi'nin 150 yıllık fiziksel varlığının harabeye dönmesi, dün böyle bir şey olabilirdi. O yüzden polis orada doğrusunu yaptı. Bir filin züccaciye dükkanına girmesi gibi olacaktı" dedi.

Habertürk'te Veyis Ateş'e konuşan Bulu, istifa taleplerine rağmen istifa etmeyeceğini belirtirken, "Zaman içinde biz birbirimizi tanıyınca ne kadar verimli çalışacağımızı göreceğiz" ifadesini kullandı.

Bulu, dün yaşanan olaylarda polisin kampüse davet edilmediğini söylerken, üniversite kapısına kelepçe takılmasına ilişkin "Orada çok pratik bir şey var, kapı kırıkmış ve çok fazla şey olduğu için kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar" şeklinde konuştu.

2015te AKP'den milletvekili aday adayı olmasına ilişkin gelen soruya da "Ben siyasete ODTÜ'de okurken CHP'de başladım. Şimdi tabi bunları görmüyorum, beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar" şeklinde yanıt veren Bulu, 2009'da aktif siyaseti bıraktığını, 2015'teki aday adaylığının 'çok önemli olmadığını, aktif siyasette yer almadığını' söyledi.

twitter takip