BOTAŞ üç sektörde doğalgaz kısıtlamasını kaldırdı

BOTA%C5%9E+%C3%BC%C3%A7+sekt%C3%B6rde+do%C4%9Falgaz+k%C4%B1s%C4%B1tlamas%C4%B1n%C4%B1+kald%C4%B1rd%C4%B1
ABONE OL

BOTAŞ tepkiler üzerine ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasını sonlandırdı.

Türkiye'nin üç büyük doğalgaz tedarikçisinden İran'ın teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ'ın doğalgaz santralleri ve sanayi tesislerine gaz akışını azaltma kararında tepkiler üzerine yeni bir düzenlemeye gidildi. BOTAŞ tarafından üreticilere gönderilen e-posta ile ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasının sonlandırıldığı bildirildi.

BOTAŞ tarafından sanayi tesislerine gönderilen yazıda son günlerde mevsimsel koşullardan kaynaklı doğalgaz tüketiminin artması ve yurt dışı arz kaynaklarından sağlanan doğalgaz kesintisi nedeniyle arz-talep dengesinde bazı güçlüklerle karşılaşıldığı belirtilmişti.

Gıda sektörü temsilcileri ise elektrik ve gaz kısıtlamasının üretim ve tedarik sıkıntısına neden olacağı uyarısında bulunmuştu. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, doğal gaz ve elektrikte yapılacak kısıntıların süt ve et tedarik zincirinde aksamalara sebep olacağını belirterek sektörün enerji kısıntısından muaf tutulmasını talep etmişti.

twitter takip