Boykot kararı vardı! CHP'li Önder Sav Cnn Türk yayınına neden bağlandı?

Boykot+karar%C4%B1+vard%C4%B1%21;+CHP%E2%80%99li+%C3%96nder+Sav+Cnn+T%C3%BCrk+yay%C4%B1n%C4%B1na+neden+ba%C4%9Fland%C4%B1?
ABONE OL

Önder Sav, Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanarak CHP'nin Cnn Türk boykotunu deldi. Sav, yayına bağlanma nedenini de canlı yayında açıkladı.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav dün akşam Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına telefonla bağlanarak  partinin geçen Şubat ayında aldığı boykot kararını deldi.
 
CHP, yayınlarında taraflı olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz Şubat ayında Cnn Türk'ü boykot kararı almış ve tepki göstermek için hiçbir partilinin bu kanala çıkmamasını istemişti.  Bu karar kamuoyunda oldukça gündem olmuş hatta bazı izleyiciler de Cnn Türk'ü kanal listelerinden silmiş ya da sosyal medyada takipten çıkarmıştı.
 
Bu kararının ardından bir çok CHP'li de CNN Türk yayınlarına çıkmamıştı.
 
Kanala çıkan İrem Çiçek, Ümit Kocasakal ve Mehmet Sevigen gibi isimler de partiden ihraç edilmişti.
 
Cnn Türk'ün canlı yayınına dün akşam ise CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav telefonla bağlandı.
 
Sav, dün yaptığı açıklamada CHP'nin 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak kurultayın koronavirüs salgını sürecinden dolayı ertelenmesini talep etmişti.
 
Sav'ın bu talebi  ve CHP kurultayı Tarafsız Bölge programında tartışıldı. Bu arada, Önder Sav da programa telefonla bağlanarak kurultayının neden yapılmaması yönündeki görüşlerini açıkladı.
 
Programa konuk olarak çağrılsaydı gelmeyeceğini, partisinin bu konuda sınırlar çizdiğini da belirten Önder Sav, adının speküle edilmesinden dolayı telefonla bağlandığını ifade etti.
 
Önder Sav yayına bağlanmasıyla ilgili "Siz beni şahsen çağırmış olsaydınız, programınıza gelemezdim. Neden? Benim mensubu olduğum siyasi parti, sizin programınızla ilgili sınırlar çizdi. Ama bu programa katılmak zorunluluğu hissetmem, adımın speküle edilmesinden kaynaklanıyor.Benim gıyabımda, benim adım yanlış yorumlamalara götürülecek şekilde speküle edildiği için, ben bu spükülasyona son vermek için, kendimi cevap hakkımı kullanmak zorunda hissettiğim için katıldım. Yaksa bireysel olarak bu programa katılmak istesem bile, sizle beraber bunu yapmam. Partimin bir disiplinli üyesi olduğum için" dedi. 
twitter takip