Bu video olay oldu! Ekrem İmamoğlu'na limon ile kumpas kurdular!

Bu+video+olay+oldu%21;+Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99na+limon+ile+kumpas+kurdular%21;
ABONE OL

Ekrem İmamoğlu aleyhine haber yapan bir gazeteci, karşısındaki kişiye söyleyeceklerini anlatırken görüntülendi.

İBB(İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersin'deki üreticinin elinde kalan 100 ton limonu satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmasıyla ilgili bir haber yapan yerel gazetecinin görüntüleri sosyal medyaya yansıdı.
 
Mersin'de görev yapan bir yerel gazeteci, Ekrem İmamoğlu'nun satın aldığı limonlar hakkında bir limon üreticisi ile ile ilgili haber yaparken görüntülendi.
 
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, üreticinin Mahmut Bey hitap ettiği gazeteci limon üreticisine Ekrem İmamoğlu'nun limonu kendilerinden değil yandaş stokçularından aldığını söylemesini istiyor.
 
Görüntüde üretici, limonun Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığını söyleyip konuşmasına başladığı sırada araya giren yerel kameraman, “Olmadı, yandaş stokçudan aldı. Yandaş vurgusu yapalım” diyor. Röportaj veren kişi, ‘Yandaş stokçu dersek, diğer limonculara zarar veririz” diye cevap veriyor.
 
Bu sırada görüntü çekmeyi kesen kameraman ise, ‘Ekrem İmamoğlu yandaş stokçulardan 100 ton limon aldı, bizden herhangi bir limon almadı. Bunu yandaş stokçulardan aldı' diyeceksin' diyerek yönlendirmede bulunuyor.
 
Kameramanın yönlendirmesi ile yeniden konuşmaya başlayan kişi bu kez, “Ekrem İmamoğlu'nun 100 ton limon aldığı söyleniyor. Ancak, aldığımız bilgiye göre Erdemli'den almadı. Aldığımız ve duyduğumuz bilgiye göre Tarsus'tan kendi partisine yakın bir stokçudan aldı” diye konuşuyor.
 
Üreticiye söyleyeceklerini anlatan ve onu yönlendiren gazeteci hakkında İBB Sözcüsü Murat Ongun da bir açıklama yaptı. Ongun açıklamasında; yerel gazeteci M.D'nin İBB avukatlarına bu videoyu doğruladığını söyledi. 
 
Murat Ongun, "Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.
 
 
ÜRETİCİ DEĞİL FİGÜRANMIŞ!
 
Öte yandan; gazeteci Taylan Kulaçoğlu videodaki kişilerin kimliklerini bulduğunu söyleyerek Twitter hesabından kurgu haberdeki kişileri deşifre etti.
 
Görüntüleri çeken kameramanın adının  Mahmut Dölek olduğunu belirten Taylan Kulaçoğlu, " A Haber gibi kanallara "ısmarlama"
haber yapıyor" dedi.
 
 
Kulaçoğlu, videoda limon üretici gibi görülen kişinin ise figüran olduğunu söyleyerek, "Röportaj yaptığı kişinin adı da Ömer Tuncel, çiftçi falan değil, figüran. Mahmut Dölek adlı kameraman, kanal 24, A Haber, ATV gibilere ısmarlama haber yapmanın yanı sıra, diriliş medya adlı haber sitesinden de yalan yanlış haber yapmasıyla biliniyor. Hatta bu yüzden de bıçaklanmış. Ömer Tuncel'de AKP'den nemalanan, Akdeniz adlı ajansta çalışan, figüran" açıklamasını yaptı. 
 
 
twitter takip