Bu YouTube kanalındaki videolar ortalığı karıştırdı! Çocuk istismarını normalleştiriyor!

Bu+YouTube+kanal%C4%B1ndaki+videolar+ortal%C4%B1%C4%9F%C4%B1+kar%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rd%C4%B1%21;+%C3%87ocuk+istismar%C4%B1n%C4%B1+normalle%C5%9Ftiriyor%21;
ABONE OL

YouTube'da Gerçek Hikayeler, Hikayem Bitmedi, İşte Benim Hikayem, Hayatın Penceresi' isimleriyle video paylaşan kanalların çocuk istismarını normalleştirdiği fark edildi.

İnternet ortamının en popüler video paylaşım uygulaması YouTube'da "Gerçek Hikayeler, Hikayem Bitmedi, İşte Benim Hikayem, Hayatın Penceresi" gibi isimlerle yayın yapan kanalların çocuk istismarını sıradan olaylar gibi yansıtan animasyonları ortalığı karıştırdı. 
 
Animasyon videolarının önemli bir bölümünde 15-17 yaş arasındaki çocuk kahramanların, kendilerinden yaşça büyük kişiler tarafından istismara uğraması ve çocuk yaşta hamileliğin sıradan bir durum gibi gösterilmesi dikkat çekiyor. Videoların izlenme sayılarının yüksek olması da dikkat çekiyor.
 
 
YouTube'da çocuk istismarını normalleştiren bu paylaşımları yapan kanallara sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı. 
 
#cocukistismarıyoutubeda etiketiyle tepkilerini dile getiren  sosyal medya kullanıcıları "Açık açık çocuk istismarı ve pedofili normalleştirilmeye çalışılıyor. Şikayet edilmeli, kanallar kapatılmalı" ifadelerini kullandı. 
 
Vatandaşlar bu hesapların kapatılması için emniyet genel müdürlüğü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na şikayetlerde bulunuyor.
 
Çocuk sahibi olduğunu belirten bazı sosyal medya kullanıcıları da ne kadar denetlemeye çalışsalar da çocuklarının kolayca erişilebilen bu kanal ve videolara ulaşıp söz konusu yayınlardan etkilenmesinden duydukları endişeyi dile getiriyor. 
 
Kanalın videolarına ünlü isimlerden de tepkiler geldi.
 
Söz konusu YouTube kanalına ait görsel örnekleri paylaşan eski oyuncu ve 'Umuda Koşanlar' Derneği Başkanı Gamze Özçelik "Lütfen acil müdahele edilmeli. İzlediğine tanık olup şok olduğum çocuklar oldu" mesajını yayınladı.
 
Şarkıcı ve AHBAP Yardım Derneği kurucusu Haluk Levent'te söz konusu videolara "Şifreli ve ücretli Netfilix’teki bir dizide herhangi bir karekter için harekete geçen yetkililer. Şifresiz ve ücretsiz YouTube kanallarına ne zaman müdahale edecek acaba? Kanalın amacı geçmişte yaşananları anlattırmak olabilir ama canlandırmalar leş" mesajıyla tepki gösterdi. 
twitter takip