Çalışanlardan gizleniyor! DHA'da 4 müdür koronavirüse yakalandı!

%C3%87al%C4%B1%C5%9Fanlardan+gizleniyor%21;+DHA%E2%80%99da+4+m%C3%BCd%C3%BCr+koronavir%C3%BCse+yakaland%C4%B1%21;+
ABONE OL

Demirören Haber Ajansı'nda çalışan 4 müdürün koronavirüs testi pozitif çıktı.

Kubilay Gülbek'in genel müdür olduğu Demirören Haber Ajansı'nda Haber Müdürü Sibel Bitecik, Görüntülü Haberler Müdürü Nazif Özcan, İstanbul Haberleri Müdürü Gökhan Danacı ve Mali İşler Müdürü Akif Aydın'ın koronavirüs testleri pozitif çıktı. Hastalanan müdürler evlerinde karantinaya alınırken, genel müdür Kubilay Gülbek'in talimatıyla koronavirüse yakalananların isimlerinin çalışanlardan saklanması ve olayın dillendirilmemesi istendiği belirtildi. Yine Gülbek'in, şirket içerisinde virüse yakalanan 4 müdürle temaslı olanların karantinaya girmemesini istediği ve odasından çıkmayıp yemekhaneye bile gitmeyerek öğle yemeklerini asistanı Selma Bilici'ye hazırlattığı gelen bilgiler arasında.

HASTA HALDE İŞE GİTTİ, ÇALIŞANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

Virüse yakalanan 4 müdür arasında olan ve geldiği günden beri yurt bürolarında çalışanları özellikle sabah erken ve mesai saatleri dışında arayıp mobbing uygulayarak bezdiren Nazif Özcan'ın hasta halde işe gidip, mesai arkadaşlarının hayatını tehlikeye attığı iddia edildi. Yurt bürolarında koronavirüs teşhisi konulan muhabirleri çalıştırmasıyla şirket içerisinde tepki çeken Nazif Özcan hasta halde şirkete gidip gelmesiyle kendisinden sonra 3 müdüre de virüs bulaşınca dikkatleri üzerine çekerken, işten atılma korkusuyla karantinaya girmelerine izin verilmeyen temaslı personellerin de maskesiz ve dipdibe masalarda, sosyal mesafesiz çalıştırıldığı öğrenildi.

MOBBİNGLERE DAYANAMAYANLAR İHTAR ÇEKİP AYRILIYOR

Nazif Özcan'ın uyguladığı mobbing ve haksız yere savunma alma şeklindeki baskılarına dayanamayan çalışanlar ise bir bir noterden şirkete ihtar çekip ayrılıyor. İzmir Bölge Müdürü Elif Demirci, Adana Bölge Müdürü Bekir Karakoca ve Bursa Bölge Müdürü Osman Şişko'nun ayrılması sonrası bu bürolardaki genç ve tecrübesiz muhabirlerin, uydurulan 'sorumlu muhabir' unvanıyla aynı maaşla çalıştırıldırıldığı DHA'da, Doğan grubundan kalan ve yıllardır çalışan bölge müdürlerine de özlük haklarını almadan işten ayrılmaları için psikolojik şiddet ve baskı uygulandığı belirtiliyor.

Uygulanan psikolojik şiddet ve baskı nedeniyle Dış Haberler editörü Galip Eraydın, Adana'dan Murat Kibritoğlu, İzmir'den Taylan Yıldırım, Şanlıurfa'dan Ömer Şulul, Tunceli'den Ferit Demir, Gaziantep'ten Eyyüp Burun, Konya'dan Tolga Yanık ve Adana'dan Çağlar Öztürk noter aracılığıyla şirkete ihtar çekip, uygulanan haksızlıkların son bulmasını istedi. İhtar yağmuruna tutulan DHA'da yaşanan panikle birlikte ihtarlarını geri çekmeleri istenenlerden Ömer Şulul noter aracılığıyla gönderdiği uyarıyı geri çekti. Sonrasında 20 yılı aşkın süredir özellikle bölgedeki PKK gibi terör örgütlerine ağır darbe indirilen haberlere tehlike altında imza atan Tunceli muhabiri Ferit Demir şirketle anlaşmalı olarak işten ayrıldı. Ömer Şulul'un ise halen çalıştığı şirkette, ihtar çeken diğer çalışanlar ise kurumla yollarını ayırdı. Yine şirket çalışanlarından İstanbul muhabiri Semih Çalışkan ile mobbing uygulanan ve evlerinden gece de mesai yapmaları istenen İnternet Yayınları Müdürü Rıza Gereniz ve internet masası editörlerinden Murat Özyıldırım da istifa etti.

İşten ayrılan çalışanlarının çoğunu TRT'ye kaptıran DHA'da halihazırda çalışanların iş arayışında olduğu öğrenilirken, Van, Erzurum, Ankara, Bursa, İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Adana, Gaziantep, Kocaeli ve Edirne'de çalışanların kazan kaldırıp, Nazif Özcan ve Kubilay Gülbek'in görevden alınmasını talep edecekleri iddia ediliyor.

 

twitter takip