Camilerde Çav Bella çalınmasıyla ilgili bir gelişme daha! Övenler hakkında da soruşturma açıldı!

Camilerde+%C3%87av+Bella+%C3%A7al%C4%B1nmas%C4%B1yla+ilgili+bir+geli%C5%9Fme+daha%21;+%C3%96venler+hakk%C4%B1nda+da+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

İzmir'deki bazı camilerde ezan yerine Çav Bella çalmasını övücü bir şekilde haber yapan ve paylaşanlar hakkında da soruşturma açıldı.

İzmir’in bazı semtlerindeki camilerde Çav Bella çalınmasıyla ilgili harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, haber videolarını övücü ifadelerle paylaşanlar hakkında da soruşturma başlattığını duyurdu.
 
Dün gerçekleşen olay sonrasında bazı sosyal medya kullanıcıları da İzmir’in Karşıyaka ve Buca ilçelerindeki camilerde Çav Bella çalınan görüntüleri kendi hesaplarında paylaştı.
 
Müftülük tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, merkezi ezan sistemine sızarak frekansların değiştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.
 
Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, şu açıklamada bulundu:
 
20/05/2020 çarşamba günü bazı internet sitelerinde, İzmir ilindeki farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) nun çalındığının haber konusu yapılması karşısında; söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır...
twitter takip