Can Dündar'a 27 yıl 6 ay hapis cezası!

Can+D%C3%BCndar%E2%80%99a+27+y%C4%B1l+6+ay+hapis+cezas%C4%B1%21;
ABONE OL

MİT TIR'ları davasından yargılanan gazeteci Can Dündar'a; silahlı terör örgütüne üye olmak, siyasi ve askeri casusluk suçlarından toplam 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sözcü'nün haberine göre; MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası, Yargıtay’ca bozulan Can Dündar’ın yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki kapalı görülen 13. celseye, yurt dışında bulunan Can Dündar katılmadı. Dündar’ın avukatları da duruşmaya katılmadı. Davada “katılan” sıfatı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT avukatları temsil etti. Daha önceki duruşmada reddi hakim talebinin üst mahkemece reddedildiği öğrenildi.

İKİ SUÇTAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Can Dündar’ı “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Dündar, “FETÖ / PDY Silallı Terör Örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte yardım etme” suçundan ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, “Suç tarihinde toplumda tanınan gazetenin genel yayın yönetmeni olması nedeniyle suça konu haberlerle örgüt lehine toplumda oluşturduğu algının boyutu, özellikle sanığın suça konu haberlerinden sonra örgüt tarafından bu haberlerin eş güdümlü olarak kullanılmaya başlanılarak uluslararası arenaya taşındığı, söz konusu haberlerle siyasi iktidarı gerek iç kamuoyunda, gerekse uluslararası alanda teröre destek veren bir ülke konumuna düşürmek kastının yoğun olarak bulunması, böylelikle örgüte sağlanan fayda, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı” gerekçeleriyle bu suçtan ceza verdiğini belirtti.

 

twitter takip