Canlı yayını terk eden Muharrem İnce'den ilk açıklama: 'Tavrım Haber Global'e değil, tek sesli medya düzenine...'

ABONE OL

Konuk olarak katıldığı TV programında kendi sözü kesilerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ekrana getirilmesine sinirlenen Muharrem İnce, yayını terk etti. İnce, daha sonra konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

CHP'li Muharrem İnce, konuşması kesilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının verilmesi üzerine Haber Global'de katıldığı canlı yayını terk etti.
 
CHP'li Muharrem İnce, bu akşam Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu 'Neden' programına konuk oldu.
 
İnce, konuşması kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinlikteki konuşmasının verilmesine tepki göstererek canlı yayını terk etti.
 
Muharrem İnce yayını terk ederken; "Ben konuşuyorum burada. 35 televizyon onu veriyor zaten. Acilen beni kesip ona bağlıyorsunuz. Ben bir daha sizin kanalınıza gelmeyeceğim. Türkiye bu faşist düzenden kurtulacak. 35 televizyonda Erdoğan konuşuyor. Onun karşısında iki sene önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyi oynatmam. Kendi kendinize devam edin arkadaşlar. Bu saygısızlıktır. Türkiye bunu hak etmiyor" ifadelerini kullandı. 
 
Muharem İnce, konuyla ilgili daha sonra Twitter hesabından "Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir" açıklamasını yaptı.
 
HABER GLOBAL'DEN DE BİR AÇIKLAMA GELDİ!
 
Konuyla ilgili Muharrem İnce'den sonra bir açıklama da Haber Global'den geldi.
 
Haber Global kanalının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; İnce'ye yayından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına bağlanacaklarını bildirdiklerini, İnce'nin de bunu eleştireceğini söylediğini ve bu konudaki eleştirileri saygıyla karşılayacaklarını belirttikleri ifadeleri yer aldı.
 
Haber Global, böyle bir durumun yaşanmasını istemediklerini vurgulayarak ekranlarının Muharrem İnce'ye her zaman açık olduğunu ifade etti.
 
Haber Global'ın açıklaması şöyle:
 
Kamuoyunun Bilgisine
 
Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik. Kendisi de bize “Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm” dedi.
 
Biz de kendisine bu eleştirisini saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik.
 
Ancak Sayın İnce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından stüdyoya dönüldüğünde sözlü olarak tepkisini göstermek yerine yayını terketti.
 
Böyle olmasını arzu etmezdik ama biz yine de yayınımıza katılmasından dolayı Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyoruz. Kendilerine her zaman ekranımızın açık olduğunu yineleriz.
 
twitter takip