'Cenazesi camiye alınmasın' demişti! Ebubekir Sifil'in şikayet ettiği Yılmaz Özdil hakkında dava açıldı!

%E2%80%99Cenazesi+camiye+al%C4%B1nmas%C4%B1n%E2%80%99+demi%C5%9Fti%21;+Ebubekir+Sifil%E2%80%99in+%C5%9Fikayet+etti%C4%9Fi+Y%C4%B1lmaz+%C3%96zdil+hakk%C4%B1nda+dava+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil için “Cenazesi camiye alınmasın” diyen Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sifil, hakarete uğradığını iddia ederek Özdil hakkında şikayette bulundu. Özdil'e, 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sözcü gazetesinden Ümit Türk'ün haberine göre; Sözcü gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil hakkında, kendisi için ‘öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın' diyen Ebubekir Sifil'e yönelik yazdığı ‘Yobazın Tehdidi' başlıklı yazısında, ‘alenen hakaret' ettiği suçlamasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sifil'in, Özdil'e yönelik tehditkar sözleri ise ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eleştiri sınırlarının aşıldığı bu suretle “Yobazın Tehdidi” başlıklı yazısında müştekiye yönelik zincirleme şekilde basın-yayın yoluyla alenen hakaret eyleminde bulunduğu” ifadelerine yer verildi.

twitter takip