Cezaevindeki Sezgin Baran Korkmaz'dan yeni açıklamalar: Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur

Cezaevindeki+Sezgin+Baran+Korkmaz%E2%80%99dan+yeni+a%C3%A7%C4%B1klamalar:+Tek+bir+para+verdi%C4%9Fim+b%C3%BCrokrat+veya+gazeteci+yoktur
ABONE OL

ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, Sözcü gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

Avusturya'da gözaltına alınıp tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Korkmaz, nasıl yakalandığına ve ne yapacağına dair ilk kez konuştu.

Korkmaz'ın, sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

SBK, dün tutukevinde görüşe giden Avukatı Volkan Dülger aracılığıyla gönderdiğim sekiz soruyu yanıtladı.

Otelde nasıl yakalandınız?

Yabancı ve milyarder bir işadamı arkadaşımın evinde kalıyordum. Otele kahve içmeye gittik. Kahve içerken yakalandım

Sorguda neler soruldu?

Hiçbir sorgu olmadı. İfadem alınmadı. Yalnızca hangi nedenle yakalandığımı söylediler.

Türkiye'de rüşvet verdiğiniz emniyet müdürü, bürokrat ve gazetecilerin ismini açıkladığınız iddiası doğru mu?

Ben namus ve şeref nedir bilirim. Tek bir para verdiğim bürokrat veya gazeteci yoktur. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır.

Tutukluluk ve sağlık koşullarınız nasıl?

Sorunum yoktur. Tutuklulukta olabilecek kadar iyiyim. İki genç yabancı arkadaşla kalıyorum. Sakin ve sessizler.

ABD'de vergi dolandırıcılığıyla elde edilen geliri Türkiye'de aklamakla suçlanıyorsunuz. Bu suçlamaya ilişkin savunmanız nedir?

Asla böyle bir şey söz konusu değil. Paranın bana kredi olarak geldiği sözleşmelerle ortadadır. Para gelirken tüm denetimlerden geçti. Tüm uluslararası finans programlarında denetlenip öyle hesabıma girdi. Para bana geldiği zaman Jacop Kingston, Türkiye'de banka lisansı alacak kadar temizdi. Kendisine Utah Valisi ve Senatosu, Türkiye'de iş yapması için referans mektubu vermiştir. Amerika ve Türkiye'nin güvendiği bir adama ben nasıl güvenmeyeyim?

İkinci Reza Zarrap olacağınız konuşuluyor.

Bu çok aşağılıkça bir ithamdır. Asla kabul etmiyorum. Ben bayrağına, vatanına bağlı bir Türk vatandaşıyım. Böyle şey sözkonusu olması mide bulandırıcıdır.

Hem ABD, hem Türkiye tarafından iadeniz isteniyor. Hangi ülkede yargılanmak istiyorsunuz?

Bir irade göstermem sözkonusu değil. Hukuki bir süreç. Tabi ki ben ülkeme gelmek istiyorum.

ABD tarafından aranmadığınızı söylüyordunuz. Fakat şimdi ABD'nin kararıyla yakalandınız. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Amerika'daki yargılamada bütün gerçekler ortaya çıkacak. Suçsuz olduğum konusunda zerre şüphem yoktur. Kime sorarsanız sorun, biraz hukuk ve finans bilen, yoldan geçen insana bile sorsanız, bu şekilde kara para aklanamayacağını size iki dakikada anlatır. Bendeki her şey açık, kayıtlı ve ortadadır.

twitter takip