CHP, 'Acil toplantı' istedi!

CHP,+%E2%80%99Acil+toplant%C4%B1%E2%80%99+istedi%21;
ABONE OL

TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri 463 gündür bir araya gelmedi ve toplantı yapmadı. Pandemi, ilaç kıtlığı ve sağlık çalışanlarına şiddetin artarak devam ettiğini belirten CHP yönetimi, Sağlık ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile “Acil toplantı” istedi.

TBMM Sağlık Komisyonu 493 gündür toplanmadı. Aralarında 16 doktor, 4 de eczacı olan ve 26 Milletvekilinden oluşan komisyonun Başkanı eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, komisyonu toplamıyor. CHP, Sağlık ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile “Acil toplantı” istedi. 

CHP'den çağrı

Sözcü'nün haberine göre, Milletvekilleri başvurularında “Ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetteki artış, sağlık çalışanlarımızın meslek onurunu rencide etmekte, sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açmaktadır. Hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve sağlıkta iş verimliliğinin artırılması adına sağlık çalışanlarına fiziksel, psikolojik ve sözel şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar getirilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin katılımlarıyla, komisyonun ivedilikle toplanmasını talep ediyoruz” dediler.

twitter takip