CHP, sağlıkta şiddetle mücadele için çağrı yapmıştı... TBMM Genel Kurulu toplanamadı!

CHP,+sa%C4%9Fl%C4%B1kta+%C5%9Fiddetle+m%C3%BCcadele+i%C3%A7in+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1+yapm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1...+TBMM+Genel+Kurulu+toplanamad%C4%B1%21;
ABONE OL

CHP'nin, sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet ve özlük haklarının verilmesiyle ilgili sorunların görüşülmesi çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu'nun, olağanüstü toplanması bekleniyordu. Ancak toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili sayısına ulaşılamadığı için kurul toplanamadı.

Evrensel'in haberine göre; TBMM, CHP’nin sağlıkta şiddetin görüşülmesi için yaptığı olağanüstü toplanma çağrısında toplanacak yeterli milletvekili sayısına ulaşamadı. Cumhur İttifakı oturuma katılmama kararı alırken, HDP milletvekilleri genel kurula katılmadı.

CHP’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin görüşülmesi için 120 milletvekiliyle verdiği dilekçenin ardından, Meclis Başkanı Mustafa Şentop içtüzük gereği TBMM Genel Kurulu’na toplanma çağrısı yaptı. AKP ve MHP, muhalefetin konuyu şova çevirdiğini iddia ederek olağanüstü toplanma çağrısına karşı çıktı. İki parti de katılmama kararını açıklarken, Meclis’in toplanması için gerekli 200 sayısına ulaşılmasına karşı önlem almak için bütün AKP milletvekillerine mazeretsiz Meclis’te olma talimatı verdi. AKP milletvekilleri Meclis’e geldi, ancak genel kurula katılmadı.

HDP KATILMADI, KANUN TEKLİFİ SUNDU

HDP ise CHP’nin bu teklifi verirken kendilerine sorulmadığına dikkat çekerek, bunu siyasi nezaketsizlik nitelendirerek oturuma katılmadı. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Türk Tabipler Birliği’nin sağlık emekçilerine şiddetin önlenmesi amacıyla hazırladığı yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklifte, Türk Ceza Kanunu’ndaki birçok suça “sağlık kurum ve kuruluşlarında” ve “sağlık meslek mensuplarına” ibaresinin eklenmesi öngörülüyor.

KILIÇDAROĞLU: BUNDAN SONRA SORUMLUSU AKP VE MHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yaklaşık 100 CHP'li milletvekil, 32 İYİ Parti milletvekili, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Genel Kurul'da hazır bulundu. Ancak oturumun açılması için gerekli 200 milletvekili hazır bulunmadığı için TBMM olağanüstü toplanamadı. Kılıdaroğlu çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddet,  Türkiye’nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM’dir. TBMM’nin bu acı olayları engellemek açısından, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti’den arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık ama parlamentoyu işlevsiz kılan, iki temel kurum yani AKP ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır” dedi.

AKP’DEN DOKUNULMAZLIK TEHDİTİ

Öte yandan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik dosyaların da gündeme alınacağı ifade edildi.

Nitekim TBMM Karma Komisyonu DBP Milletvekili Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik verdiği komisyon kararını Meclis Genel Kurulu'na gönderdi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’in açılması durumunda Saliha Aydeniz’in hakkındaki 5 dokunulmazlık dosyasını da görüşeceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı aıklamada, Şentop’un sözlerine tepki göstererek, “Diyor ki ‘gelmeyin.’ Kusurlarının ayıplarını TBMM’de geniş geniş masaya yatırılmasından AK Parti rahatsız olabilir. Ben bunu anlarım. Ama Sayın Meclis Başkanımızın AK Parti adına AK Parti kafasıyla AK Parti gözlüğüyle, meseleye bakarak konuşmasını kabul edemem… HDP’ye yönelik ‘dokunulmazlık raporunu getireceğiz’ demek HDP’ye açık bir tehdittir. Bu da kabul edilemez” dedi.

twitter takip