CHP’li Öztürkmen: Yargı eliyle Anayasal suç işleniyor

CHP%E2%80%99li+%C3%96zt%C3%BCrkmen:+Yarg%C4%B1+eliyle+Anayasal+su%C3%A7+i%C5%9Fleniyor+
ABONE OL

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına dönük tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, Yargıtay’ın Anayasal suç işlediğini belirtti.

CHP’li Öztürkmen, Hatay Milletvekili Can Atalay için ihlal kararı veren AYM üyelerine yapılan suç duyurusunu yargı eliyle Anayasa’yı ihlal suçu olarak yorumladı. 

Öztürkmen, “Yargı eliyle Anayasa Mahkemesi itibarsızlaştırılmak istenmektedir. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli uzun zamandır ‘AYM kapatılmalıdır.’ diyerek AYM’yi işlevsiz bırakmaya ve yargı eliyle yargının en üst organı olan AYM’ye gerek olmadığını göstermeye çalışmaktadır. Bugün yaşananlar, bu sürecin devamıdır. Böylece AKP’nin hazırladığını söylediği sözde sivil ve özgürlükçü anayasa taslağında, AYM’nin yer almamasını sağlamaya çalışıyorlar. Bu son yapılan suç duyurusuyla beraber AYM yargısına gerek olmadığını, yetkilerini aşan bir kurum olduğunu topluma aşılamaya çalışıyorlar.” dedi.

CHP Milletvekili Öztürkmen, AYM üyelerine yönelik suç duyurusunun, Anayasa Mahkemesi’nin işlevini ortadan kaldırma, görevini yapamaz hale getirme amacı taşıdığını belirterek bu girişimin darbe niteliği taşıdığını vurguladı. Öztürkmen, Anayasa’nın 154. Maddesini uygulamayan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nden sonra Yargıtay’ın da aynı tavrı sürdürmesini, açık biçimde Anayasa’yı ihlal suçu oluşturduğunu belirtti.

Öztürkmen sözlerine şöyle devam etti: “Yargı eliyle Anayasa’yı ihlal suçu işlenmiştir. Buna karşı CHP olarak asla sessiz kalmayacağız. Her türlü etkili eylemle bu hukuk dışılığın karşısında duracağız ve Anayasa yargısına, Anayasa Mahkemesi’ne sahip çıkacağız.”
 

twitter takip