Çorlu tren katliamı davasında 5. duruşma bugün: Çorlunun hesabı sorulacak, adalet yerini bulacak!

ABONE OL

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de yedi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren katliamının beşinci duruşması Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşma öncesinde faciada hayatını kaybedenlerin aileleri İsmet İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Şinasi kurşun Caddesi boyunca bir yürüyüş gerçekleştiren aileler adalet taleplerini yeniledi.
 
Faciada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı dövizle aileler "Hak hukuk adalet, kaza değil cinayet" sloganları attı, ölenlerin isimlerini okudu.
 
 
Yürüyüş esnasında faciada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Bihter Bilgin'in annesi Zehra Bilgin "Ben evladımı her gün bu yoldan okula götürüp getirdim. Şimdi bu yollarda adalet arıyorum" dedi.
 
Duruşmanın yapılacağı Halk Eğitim Merkezi'ne gelen aileler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aileler adına konuşan anne Bilgin evladının katillerinin yargılanmasını istedi:
 
"718 gün oldu. Evlatlarımız yok, kardeşlerimiz yok, canlarımız yok, eşlerimiz yok, analar yok. İki yıllık bu süreçte tek bir isteğimiz vardı. Kimseden mucize beklemedik, istemedik. Tek bir şey istedik. Bizi adaleti verin, biz adalet istiyoruz. Benim evladım, kardeşlerim, 25 can geri gelmeyecek. Bizler gibi hiçbir anne hiçbir abla kardeş yanmasın istedik. Bizim canlarımız göz göre göre Devlet Demir Yolları'nın ihmalleri yüzünden boşu boşuna öldü. Bizler 718 gündür bu acıyı boşu boşuna çekiyoruz. Göz göre göre... İhmaller ortada. Bu katliam göz göre göre oldu. Bize bunun hesabını verecekler, vermek zorundalar. Burası adaletli bir ülkeyse bu adaletin bizi bulması gerekiyor. Ben bu acıları nefesim tükenene kadar bağırmak zorunda değilim. Ben evladımı okula getirdiğim yollarda adalet aramak zorunda, koşmak zorunda değilim.
 
"Ben bir anne olarak evladımın katillerinin yargılanmasını istiyorum. Mısra bir anne olarak evladının katillerinin yargılanmasını istiyor. Annem dört canını kaybetmiş bir anne olarak, 65 yaşında bu yollarda adalet aramak zorunda olduğu için tüm sorumluları kınıyorum. 
 
"Çorlunun hesabı sorulacak. Kimse korunmayacak. Tüm sorumlular yargılanacacak. Adalet yerini bulacak." 
 
 Anne Bilgin açıklamanın ardından fenalık geçirdi.
 
 
Ne olmuştu?
 
Edirne’den İstanbul’a hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ Çorlu’da raydan çıkarak devrildi. Olayda 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti, 328 kişi de yaralandı.
 
Kazaya ilişkin Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu bulunan Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile kaza öncesindeki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan hapis cezası istendi.
 
Tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişinin isimleri şöyle:
 
Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arsa Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Erbil, Zübeyde Seven, Gani Kartal, Rubize Kartal, Fethiye Yıldız (bianet)
twitter takip