Cumhurbaşkanı Erdoğan da alkış etkinliğine katıldı, Haşmet Babaoğlu Twitter'dan kaçtı!

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan+da+alk%C4%B1%C5%9F+etkinli%C4%9Fine+kat%C4%B1ld%C4%B1,+Ha%C5%9Fmet+Babao%C4%9Flu+Twitter%E2%80%99dan+ka%C3%A7t%C4%B1%21;
ABONE OL

Sağlık çalışanlarını alkışlama etkinliğine hakaret ederek tepki gösteren Haşmet Baboğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da etkinliğe katılmasının ardından bir kez daha gündemde...

 
 
Sağlık çalışanlarını alkışlama etkinliğine katılanlara pislik diyerek hakaret eden Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu etkinliğe katılmasının ardından Twitter hesabını kapatarak korumalı yaptı.
Koronavirüs salgını Türkiye'de de yayılırken vatandaşlar sosyal medyada başlatılan bir kampanya ile, iki akşamdır saat 21:00'de balkon ve camlara çıkarak bu yoğun ve sıkıntılı süreçte özveri ile çalışan sağlık çalışanlarını alkışlıyor.
 
Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu da, bu etkinliğe sosyal medya hesabından yayınladığı "Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum. Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da. Bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm. Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur. Şimdi alkışlıyoruz diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse" tweetleriyle karşı çıkmıştı. 
 
Sağlık çalışanlarına teşekkür etmek ve destek olmak için başlatılan bu uygulamaya karşı çıkan Haşmet Babaoğlu'na başta Habertürk yazarı Fatih Altaylı olmak üzere birçok meslektaşından tepki gelmişti.
 
Hükümete en yakın medya kuruluşlarının başında gelen Sabah Gazetesi'nde yazarlık yapan Haşmet Babaoğlu, alkış etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının ardından sessizliğe gömüldü. Babaoğlu, Twitter hesabını da kilitleyerek korumalı yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eşi Emine Erdoğan ile birlikte alkış etkinliğine katılması ve bu anları Twitter hesabından paylaşmasının ardından sosyal medyada gazeteciler "Acaba şimdi Haşmet Babaoğlu ne yapacak", "Sabah'tan kovmasalar bari", "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi de alkışladıktan sonra Haşmet Babaoğlu, artık günlerce uyuyamaz" yorumlarında bulunmuştu.
 
 
Haşmet Babaoğlu'na dün en sert tepkiyi veren Fatih Altaylı da, bugünkü yazısında Babaoğlu için şunları yazdı:
 
Haşmet Efendi, dün ekran başında fenalık geçirdiğini tahmin ediyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve eşi Emine Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına alkış tutarken gördüğünde ne hale geldiğini çok merak ediyorum.
Ve senden acilen “Alkışlamanın ne kadar iyi bir şey olduğunu” en entel şekilde anlatan romantik bir yazı bekliyorum.
Sen dönerken denk getirebilirsem gözlerinden öperim.
twitter takip