Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan:+Suriye%E2%80%99den,+sava%C5%9Ftan+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1p+%C3%BClkemize+s%C4%B1%C4%9F%C4%B1nan+karde%C5%9Flerimize+sonuna+kadar+sahip+%C3%A7%C4%B1kaca%C4%9F%C4%B1z+Bay+Kemal
ABONE OL

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin konuştu.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne açıklamalarda bulundu.

Son günlerde siyasetin gündemine gelen sığınmacı konusu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz, sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz ensar olduğu dönemi de biliriz" dedi.

Açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye'den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin, biz oradayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız. Bunu da bilesin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Yok ya! Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Ve onları katillerin eline, kucağına atmayacağız."

"AŞIRI YÜKSEK ENFLASYON, HERKESİN SORUNU HALİNE GELMİŞTİR"

"2022 Mart ayı itibariyle Avrupa'da doğalgaz fiyatları yaklaşık yüzde 600 oranında arttı, yani 6 katına çıktı" diyen Erdoğan, "Benzer fiyat yükselişlerini gıdadan petrole kadar hemen her alanda görmek mümkündür. Aşırı yüksek enflasyon, bugün Avrupa ve ABD olmak üzere herkesin sorunu haline gelmiştir. Birçok ülkede üretim yavaşlamakta, istihdam düşmektedir. Elbette tüm bu olumsuz gelişmelerden Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor, üstelik biz bir de kur baskısı, fiyatlandırma alışkanlığıyla mücadele ediyoruz. Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanmadır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmeleri için çalışıyoruz. Bu süreçte temel önceliğimiz çevremizdeki ateşi sınırlarımız dışında tutmaktır. Fırsatçıların olduğunu görüyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün Kabine toplantımız var, bu toplantıda bu meseleleri tekrar tartışacak ve alınması gereken ilave önlemler varsa süratle hayata geçireceğiz. Ülkemiz, milletimiz, ekonomimiz adına verdiğimiz kutlu mücadelede MÜSİAD'ın da yer alacağına inanıyorum."

twitter takip