Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı olan Akif Beki'den dislike yorumu: 'İktidar medyası hala mazeret uydurma peşinde'

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+eski+dan%C4%B1%C5%9Fman%C4%B1+olan+Akif+Beki%E2%80%99den+dislike+yorumu:+%E2%80%99%C4%B0ktidar+medyas%C4%B1+hala+mazeret+uydurma+pe%C5%9Finde%E2%80%99
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde danışmanlığını da yapan gazeteci Akif Beki, Erdoğan'ın geçen Cuma günü YouTube'dan yayınlanan ve çok sayıda dislike alan yayınını köşe yazısına taşıdı. Beki, yazısında; Ahmet Hakan'ın dislike'ları muhalefetin bir oyunu olarak göstermesine de karşı çıktı.

Karar Gazetesi Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Size oy moy yok" yorumları yapılan ve aldığı dislike ile çok konuşulan video konferans yayınını eleştirdi.
 
Dislike ve olumsuz yorumların iktidara yakın medyada, muhalefetin organizasyonu olarak yansıtılmasına tepki gösteren Akif Beki, AK Parti'nin elinde bulundurduğu birçok medya kurumuna rağmen gençlere ulaşamadığını ifade etti.
 
 
Akif Beki şunları yazdı:
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle YouTube yayınına neden 'dislike' yağdı? 
İktidar medyası hala mazeret uydurma peşinde.
 
Oysa bu onların hezimetiydi. Ağır yenilgiye uğradılar. Başarısızlıklarını örtmek için de bin dereden su getiriyorlar.
 
Doğal tepki olamaz, izlenen politikalar ve iletişim stratejilerinde yanlışlık olamazmış gibi. Hatayı kendilerinde değil 'dislike'larda arıyorlar.
 
Milyar dolarlık satın almalarla bir medya tekeli kuruyorsunuz. Gazete ve TV'lerde, muhalefete karşı ezici bir kontrol ve üstünlük sağlıyorsunuz.
 
Ama gençlere izletip okutamıyorsunuz. Neden?
 
İktidar medyasının başına oturtulanlar, bunu sormak yerine gençleri sorguluyor.
 
"Dislike saldırısını muhalefet örgütledi, organize bir kampanyaydı" filan gibi garip savunmalara sığınıyorlar.
 
İktidar taraftarları 'oy moy yok' diye böyle bir yayına 'dislike' atacak değil ya, bittabii karşıtların işidir.
 
Dedikleri gibi parayla alınmış sahte 'dislike' bile olsa...İktidarın taraftarlarını örgütleme, karşı kampanya organize etme, gerekirse sahte hesaplarla yüklenme maharetine ne oldu? O kapasite neden harekete geçirilemedi?
 
Kaçmayı bırakıp yüzleşmeleri gereken gerçek şu. Hemen her mahallede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyuncak hediye almış bir çocuk vardır. Ama AK Parti bunu desteğe çeviremiyor. Büyüdüklerinde oylarını alamıyor.
 
Cumhurbaşkanı'nın muazzam çabayla kendini sevdirdiği o çocukların gönlüne bugün girmeyi beceremiyor iktidar.
 
İktidar medyası da kendini dinletemiyor.
 
Erdoğan trendin farkında. Geçen yılki 31 Mart yerel seçimlerinden önceydi. Gençlik kollarına, 'bir milyon yeni seçmeni ne yapıp ne edip kazanma' talimatı vermişti.
 
Gençleri tavlama çalışmaları başarılı olsa sonuç başka olurdu.
 
Cumhurbaşkanı da alternatif mecralardan yeni seçmen adaylarına ulaşmayı denemek zorunda kalmazdı.
 
Gazete ve TV'leri, sosyal medyayla rekabet edemez hale helmiş.  Etksiz elemana dönmüş...
 
Nerede yanlış yaptıklarını sorgulayacak yerde, hala öküz altında buzağı aramazlar mı! 
 
Suçu, gençlerin vefasızlığına, nankörlüğüne, Batı özentisinden yerli milli olamayışına ha attı ha atacaklar.
 
Demiyorlar ki devir, tek taraflı propaganda devri değil. Burnundan kıl aldırmayan tek sesli medyanın çağı geçti. Hele gençlere hiç sökmüyor. İstediğini söyleyebildiğin gibi, istemediğini duymayı da bileceksin. 
 
Karşılıklı etkileşime açık değilsen, beğenilmemeye hazır değilsen, hep like almak istiyor ve dislike'ı kaldıramıyorsan sosyal medya sana göre değil demiyorlar.
 
'Ben yazarım sen okursun, ben söylerim sen dinlersin' yayıncılığı eskide kaldı. 
 
Medyanın takipçiyle, siyasetçinin seçmenle ilişki biçimi değişiyor. Dayatmaya yer yok.
 
Bunu ıskalayarak yeni nesillerle aynı dili konuşabilir misiniz?
 
'Dislike'ları yasadışı eylem, saldırı ve düşmanlık olarak görmekten vazgeçmek, iletişimin yeni doğasını anlamak için iyi bir başlangıç.
 
Ama nerede!
 
 
twitter takip