Cumhurbaşkanı’nın uçağında sorulmuştu! Odatv’ye gözaltı kararı o zaman mı verilmişti?

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1n+u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1nda+sorulmu%C5%9Ftu%21;+Odatv%E2%80%99ye+g%C3%B6zalt%C4%B1+karar%C4%B1+o+zaman+m%C4%B1+verilmi%C5%9Fti?
ABONE OL

Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında hükümete yakın gazeteciler tarafından sorulan odatv sorusunu hatırlattı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu şehit olan MİT mensubunun cenaze haberini yayınladığı için sabaha karşı gözaltına alındı.  Haberi yazan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç da ifade vermek için İstanbul’a getiriliyor.

Odatv, 2011 yılında da sabaha karşı gözaltına alınan ve 19 ay tutuklu kalan Barış Terkoğlu’nun 9 sene sonra yine aynı şekilde gözaltına alınmasını “FETÖ’nün içyüzünü Türkiye’de ilk ortaya çıkaran yayın organlarından Odatv’ye, FETÖ’nün 2011’de yaptığı gibi sabaha karşı gözaltı kararı çıkarılması dikkat çekti. O dönem de gözaltına alınan Terkoğlu, 19 ay cezaevinde tutulmuştu” ifadeleriyle eleştirdi.

Öte yandan bazı gazeteciler de, Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına neden olan haberin sadece gazetecilik faaliyeti olduğunu ve şehit olan MİT mensubunun adının daha önce sosyal medya ve gazetelerde geçtiğini ifade ediyor.

Meslektaşlarının gözaltına alınmasını eleştiren gazeteciler, Terkoğlu’nun çağrılsa emniyete gidip ifade verecek birisi olduğunu belirterek sabaha karşı gözaltına alınmasına da tepki gösteriyor.

CHP eski milletvekili ve gazeteci Eren Erdem de, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağında yer alan hükümete yakın gazetecilerden bir tanesinin geçtiğimiz günlerde sorduğu “ Oda TV, gezi sürecinde kalkışmanın önemli medya ayaklarından biriydi. Darbe girişimine basın yoluyla destek veren Oda TV katil devlet ve katil polis gibi manşetler attı. Ancak iddianamede bunların hiçbiri yer almadı” ifadelerini hatırlatarak, Odatv çalışanlarına yönelik bu gözaltıların muhalif tavrından kaynaklandığını belirtti.

 

 

 

twitter takip