Cumhuriyet Gazetesi bugün 3 ayrı tekzip yayınladı: 'Hukuk tanımaz hale gelenler bugünlerden utanacaktır'

Cumhuriyet+Gazetesi+bug%C3%BCn+3+ayr%C4%B1+tekzip+yay%C4%B1nlad%C4%B1:+%E2%80%99Hukuk+tan%C4%B1maz+hale+gelenler+bug%C3%BCnlerden+utanacakt%C4%B1r%E2%80%99
ABONE OL

Cumhuriyet Gazetesi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili yayınladıkları haberler nedeniyle bugünkü ilk sayfasından 3 ayrı tekzip ve düzeltme yayınladı.

Cumhuriyet gazetesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Vakıflar'dan Kuzguncuk’ta 258 liraya kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına dair yapılan haberler nedeniyle birinci sayfadan üç ayrı 'tekzip' yayınlama cezası verildi.
 
Cumhuriyet gazetesi 16 Nisan’daki “Suçüstü yakalandılar”, “İşine gelmeyince terör”;  17 Nisan’da “Cumhuriyet, Fahrettin Altun ile Vakıflar arasında yapılan kira sözleşmesine ulaştı” ve “Olayların ardındaki gerçek / Hukuk önünde herkes eşittir” başlıklı haberleri için bugün üç ayrı tekzip yayımladı. 
 
Cumhuriyet Gazetesi ayrıca yayınladığı tekzipler ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına da yer verdi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı tekziplerle ilgili olarak; "Gönderilen tekzipler, yargının güce boyun eğdinin de fotoğrafıdır. Cumhuriyet Gazetesi, Saray iktidarının baskıları karşısında geri adım atmadan, tarihine yakışır şekilde, halkın haber alma hürriyetine sahip çıkmaktadır. Şimdinin muktediri olan zat ve ondan aldıkları güç ile yasa, hukuk tanımaz hale gelenler bugünlerden utanacaktır. Ancak Cumhuriyet Gazetesi gelecek kuşaklara onurlu bir miras bırakacaktır" açıklamasını yaptı.   
twitter takip