Cumhuriyet'e yeni köşe yazarı! Hangi tanınmış gazeteci yazar kadrosuna dahil oldu?

Cumhuriyet%E2%80%99e+yeni+k%C3%B6%C5%9Fe+yazar%C4%B1%21;+Hangi+tan%C4%B1nm%C4%B1%C5%9F+gazeteci+yazar+kadrosuna+dahil+oldu?
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna tecrübeli bir gazeteci katıldı... Peki ilk yazısı ne yayımlanacak?

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu OdaTV haber sitesinden bir süre önce ayrılan Barış Pehlivan'ın yeni adresi Cumhuriyet gazetesi oldu.

Barış Pehlivan ile ilgili gelişmeyi Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün duyurdu. Gazetenin birinci sayfasından da Barış Pehlivan'ın 1 Nisan'da ilk yazısını yazacağı açıklandı.

Küçükkaya gazetedeki gelişmeleri 'Gündem ve Cumhuriyet' başlığıyla bugün okurlarıyla paylaştı.

"CUMHURİYET'E HOŞ GELDİN"

Aykut Küçükkaya, Barış Pehlivan'ın köşe yazarlığını şu cümlelerle okurlara duyurdu:

Haberleriyle, kitaplarıyla kamuoyunun yakından takip ettiği değerli meslektaşımız Barış Pehlivan yazılarıyla Cumhuriyet’te... Barış Pehlivan, salı ve perşembe günleri politika sayfalarımızda “Arka Bahçe” köşesiyle Cumhuriyet okurlarıyla buluşacak. Pehlivan, “Arka Bahçe”de siyaset başta olmak üzere “ekonomi, medya, kültür-sanat” dünyasından kulisleri köşesine taşıyacak. Pehlivan, 1 Nisan’daki ilk yazısıyla okurlarımıza “merhaba” diyecek. Kısa bir süre önce “14 yıl toprağına su katttığı” OdaTV’ye veda ederken “Gazeteciliğe aynen devam” diyen Barış Pehlivan’a Cumhuriyet ailesine “Hoş geldin” diyorum. Silivri zindanında yatarken bile “gazeteciliğe aynen devam” eden Barış Pehlivan, yazılarıyla Cumhuriyet’e büyük güç katacak...

AYSEVER AÇIKLAMASI

Enver Aysever'in kamuoyunda çok tartışılan 'yazar atölyesi' ihaleleri ile ilgili gelişmelerin ardından yazılarına son verilmişti. Gelişmeyi Enver Aysever sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Cumhuriyet'ten kurumsal bir açıklama o günlerde yapılmamıştı.

Aykut Küçükkaya, bugün Enver Aysever'le ilgili de açıklamada bulundu. 'Gündem ve Cumhuriyet' başlığıyla yazdığı yazıda Küçükkaya, Aysever ile ilgili gelişmeyi 'okurlarımız için rahatsızlık veren konu' olarak değerlendirdi.

Küçükkaya yazısında okurlara şu bilgiyi verdi:

Bir süredir ismi üzerinden tartışma yürütülen gazetemiz yazarı Enver Aysever’le yollarımızı ayırdık. Değerli okurlarımız sizlerin de bildiği gibi Cumhuriyet patronsuz bir gazete... Okurlarımız açısından rahatsızlık yaratan konular gazetemizin Yayın Kurulu’na götürülür ve karara bağlanır. Yazarımızla yollarımızın ayrılması da böyle bir süreçten geçti. Bu kararı geçen cuma günü Enver Aysever’e bildirdim. Aysever’e bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz...

twitter takip