Cumhuriyet'in dünkü açıklamasına tepki olarak köşe yazılarına son verdi!

Cumhuriyet%E2%80%99in+d%C3%BCnk%C3%BC+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1na+tepki+olarak+k%C3%B6%C5%9Fe+yaz%C4%B1lar%C4%B1na+son+verdi%21;
ABONE OL

Cumhuriyet'te dün başyazı olarak yayınlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazeteyi hedef göstermesine cevap olarak duyurulan açıklamaya gelen tepkiler büyüyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT Haber canlı yayınında Cumhuriyet gazetesinin eski manşetlerini kameralara göstererek gazeteyi hedef göstermesine, dün gazetede başyazı imzasıyla kaleme alınan "Açıklama" ile cevap verilmişti. Ancak açıklamada, söz konusu manşetlerin arkasında durulmamış ve "O manşetler Can Dündar dönemine ait" denilmişti.

Gazetenin bu tutumuna başta gazeteciler olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim tepki gösterirken, Cumhuriyet'e Twitter'dan yanıt veren Dündar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Doğrudur @cumhuriyetgzt Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... #Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan..."

 

YAZILARINA SON VERDİ!

Bugün ise tepkiler daha da büyüyerek istifaya dönüştü. Gazetede bir süredir ekonomi yazıları kaleme alan iktisatçı Alp Erinç Yeldan, Cumhuriyet'teki yazılarını sonlandırdığını duyurdu.
 
Kararını Twiter'dan açıklayan Yeldan, "Cumhuriyet'de dün yer alan “açıklama” yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır.Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet'in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim" dedi.
 
 
 
 
*Alp Erinç Yeldan
 
 
ALP ERİNÇ YELDAN KİMDİR?
 

Alp Erinç Yeldan, 1978 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Doktora eğitimini 1988 yılında Minnesota Üniversitesi'nde tamamladı. Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Bir süre İzmir Yaşar Üniversitesi İktisat bölümü öğretim üyesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Halen Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Yeldan, 2001 yılında duyurulan ve European Economic Association tarafından desteklenen, "Worldwide Rankings of Economists and Economics Departments" da 131. sırada yer alan ve Türkiye'den bir üniversiteye mensup tek Türk iktisatçıdır.

2002 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Yeldan, Praksis dergisi Danışma Kurulu üyesidir.

Mezunu olduğu Kadıköy Anadolu Lisesinin, Mezunlar Derneği Kalid tarafından çıkartılan Kadıköy Maarif adlı dergide yazmıştır.

Birçok makale ve ödülün yanı sıra, aktif olarak Bağımsız Sosyal Bilimciler grubunda yazmıştır. Araştırma konuları genel itibarıyla hesaplanabilir genel denge ve Türkiye ekononomisini içermektedir. Yeldan, son olarak Cumhuriyet gazetesinde ekonomi yazıları kaleme almaktaydı.

Yayınlanan eserlerinden bazıları:

"Türkiye Ekonomisi ( Nurhan Yentürk, Ahmet Köse, Cem Somel ve Gökhan Günaydın ile)",
"Küresellesme Sürecinde Türkiye Ekonomisi: Bölüsüm. Birikim. Büyüme",
"Iktisat Üzerine yazilar I-II (A.H. Köse ve F. Senses ile)"
"Küreselleşme: Kim İçin?"
 

 
 
twitter takip