Datça'daki yangınla ilgili flaş gelişme!

Dat%C3%A7a%E2%80%99daki+yang%C4%B1nla+ilgili+fla%C5%9F+geli%C5%9Fme%21;
ABONE OL

Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Muğla'nın Datça ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgedeki otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.

Yangının yerleşim bölgesine tehdit oluşturmadan kontrol altına alındığı belirtildi. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme de başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Datça ilçesi Kargı mevkiinde saat 18.30 ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etmeye başladı. Yangına 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edilirken, rüzgar ile birlikte şiddetini artıran alevler yerleşim yerlerini tehdit etti.

Öte yandan yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme uçakları ve helikopterlerinin rahat su alabilmeleri için İnceburun ile Karaincir arası deniz trafiğine kapatıldı.

Datça Belediyesi'nin Twitter hesabından yangının söndürüldüğü bilgisi verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçe merkezimizin güneyindeki maki-çam alanda çıkan yangına devletimizin ilgili bütün kurumları havadan ve karadan çok hızlı ve yoğun müdahale etmiş ve söndürmüştür. Bütün kurumlara ve müdahalede görev yapan bütün kahramanlara minnettarız."

 

twitter takip