Demirören'den 'iflas' açıklaması: Borçlardan kendisi sorumludur

Demir%C3%B6ren%E2%80%99den+%E2%80%99iflas%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Bor%C3%A7lardan+kendisi+sorumludur
ABONE OL

Demirören Holding'ten, Tayfun Demirören’in Berlin’de 2014’te kurduğu Mikare Real Estate’in, 2020’de aldığı 240 milyon Euro krediyi ödemediği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Gazeteci Bahadır Özgür, dün Gazete Duvar'da yayımlanan köşe yazısında, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören’in Berlin’de 2014’te kurduğu Mikare Real Estate’in, 2020’de aldığı 240 milyon Euro krediyi ödemeyince mahkemelik olduğunu yazmıştı.

Özgür'ün aktardığına göre; mahkeme, şirketin mal varlığının yönetimini de görevlendirdiği bir avukata devretti. Berlin’in en lüks gayrimenkul projelerinden birisi olan Upside Berlin’i yapan Demirören, borcu ödeyemeyince de iflas kararı aldı.

Özgür'ün iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Demirören Holding, Tayfun Demirören'in Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatırken, Mikare Real Estate'in de Tayfun Demirören'in şahsına ait olduğunu vurgulayarak açıkça 'borçlarından biz sorumlu değiliz' dedi.

Demirören, açıklamasında "Demirören Yatırım Holding’in Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcu bulunmamaktadır" ifadesini de kullandı ancak gazeteci Bahadır Özgür, yazısında açıkça şirketin Tayfun Demirören'e ait olduğunu da belirtmişti.

İşte, Demirören Holding'in o açıklaması:

"Kamuoyuna Arz Olunur,

Tayfun Demirören’e ait Mikare Real Estate, Yönetim Kurulu Üyemiz Tayfun Demirören'in şahsına ait kendi aile şirketi olup, bu şirketle ilgili tüm yatırım ve borçlardan kendisi sorumludur. Demirören Yatırım Holding’in Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcu bulunmamaktadır.

Holdingimiz ve grup şirketlerimiz tüm faaliyetlerine sağlıklı bir mali yapı ve yeni yatırımlar çerçevesinde devam etmektedir.

Son dönemde tarafımıza yönelik, dozu artan ve itibarımızı hedef alan haberlerin maksatlı ve kasıtlı olduğu aşikardır, yerli ve milli duruşumuz tüm saldırılara rağmen devam edecektir. Dezenformasyon içeren her bilgi ile hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız."

twitter takip