Deprem sonrası en çok bu video gündem oldu! Nokta atışıyla bildi! Naci Görür 'Elazığ' için uyarmıştı!

Deprem+sonras%C4%B1+en+%C3%A7ok+bu+video+g%C3%BCndem+oldu%21;+Nokta+at%C4%B1%C5%9F%C4%B1yla+bildi%21;+Naci+G%C3%B6r%C3%BCr+%E2%80%99Elaz%C4%B1%C4%9F%E2%80%99+i%C3%A7in+uyarm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;
ABONE OL

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 6 Ekim 2019 tarihinde CNN Türk'te ekrana gelen programda Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem bölgesini işaret ettiği görüntüler dikkat çekti. Video, depremin ardından sosyal medyada en çok paylaşılan görüntüler arasında yer alırken, Prof. Görür, deprem sonrası yaptığı açıklamada ise "Benim 'Elazığ Sivrice için dikkat edilmeli' demem bir tesadüftü. Bu benim özel bir yeteneğimi göstermiyor. Bütün yer bilimciler bunu söyleyebilir. Bu bir tesadüftü" dedi.

"Yer bilimciler olarak bu fay üzerinde büyük depremler olduğunu bildiğimiz için bu kadar sessiz kalmasından endişe ediyorduk. Bu sessizliğin nedeni gittikçe enerji ve stres biriktirmesi olabilir, günün birinde bir yerden patlak verebilir, diye endişe ediyorduk" diyen Naci Görür'ün açıklaması şu şekilde: "Sivrice Gölü'nün bulunduğu yerlerde belirli alanlarda stres atıldı. Ama bu fayın özelliği gereği Palu, Bingöl Karlıova'ya doğru veya Malatya, Adıyaman bölgesine doğru özen göstermek lazım. Buralarda stres artımı da olmuş olabilir. Tıpkı 1999 depremindeki gibi odak noktasını Yalova Gölcük gibi düşünürsek,o deprem hem Marmara'ya hem de Düzce'ye bir stres yükledi ve Eylül ayında Düzce'de deprem oldu. Dolayısıyla 1999'dan sonra bir büyük deprem yine oldu. Bu doğrultu atımlı fayların deprem olduktan sonra sağını ve solunu yükleyebilir. Aynı şey Doğu Anadolu Fayı için de olabilir. Bu da doğrultu atımlı sol yönlü bir fay. Yani Sivrice'den Bingöl Karlıova'ya doğru Palu ve Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a doğru olan yönlere dikkat etmek lazım" EKİM AYINDA ELAZIĞ BÖLGESİ İÇİN UYARMIŞTI! 26 Eylül 2019'de İstanbul Silivri'de meydana gelen 5,8'lik depremin ardından deprem konusu Türkiye'nin gündemine bir daha oturmuş ve hem Marmara hem de yurdun çeşitli bölgelerindeki fay hatlarındaki deprem riski konuşulmaya başlanmıştı. 6 Ekim 2019'da CNN Türk ekranlarına konuk olan Prof. Dr. Naci Görür de, bu yayında Elazığ depremine karşı uyarmıştı. Canlı yayında Türkiye'nin deprem haritasını inceleyen Görür, dün Elazığ da meydana gelen depremi nokta atışıyla işaret etti. Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı açıklamalar, Elazığ depremi sonrası sosyal medyaya damga vurdu ve en çok dün akşamdan bu yana en çok paylaşılan videolar arasında girdi. Görür'ün açıklamaları sosyal medyanın gündeminin de ilk sıralarında yer alıyor. Türkiye'nin deprem haritasını inceleyen Görür, depremi nokta atışıyla işaret etmiş ve "Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı bin 500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ-Bingöl arası. Özellikle Sivrice Gölü'nün bulunduğu taraflar" demişti.
twitter takip