Digitürk kulüplere 136 milyon ödedi! Karar, çarşamba günü açıklanacak...

Digit%C3%BCrk+kul%C3%BCplere+136+milyon+%C3%B6dedi%21;+Karar,+%C3%A7ar%C5%9Famba+g%C3%BCn%C3%BC+a%C3%A7%C4%B1klanacak...
ABONE OL

Gelecek sezondan bu yana, taraftarların en çok merak ettiği konu 'Süper Lig Bein Sports’ta mı yayınlanacak, başka kanalda mı olacak' sorusunun cevabı netlik kazanıyor.

Kulüplerle yayın kuruluş arasında yeni sezon yayın ihalesine dair belirsizlik sürerken, bir ödeme daha geldi. Süper Lig yayıncısı Digitürk, daha önce taahhüt ettiği gibi 136 milyon liralık daha ödeme yaptı. Böylece ay başında yapılan 364 milyon liralık ödemeyle birlikte kulüplere 500 milyon liralık bir ödeme yapıldı.

Digitürk yaptığı bu ödemeyi yeni sezon yayın hakları için peşinat olarak kabul edilmesini isterken kulüpler buna itiraz ediyor. Kulüpler söz konusu ödemeyi bir avans olarak kabul ediyor. Ödemenin 'peşinat' olarak sayılması halinde 2020-21 sezonu yayın hakları konusunda bağlayıcı bir durum oluşacak.

Haftaya buluşacaklar

Yayın hakları krizinin aşılması için toplantılar da devam edecek.  Önümüzdeki Çarşamba günü Kulüpler Birliği üyeleri ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu üyeleri biraraya gelecek. İsteyenler toplantıya online da katılabilecek.

TFF toplantıda kulüpleri yayıncı kuruluşun yayın haklarına ilişkin tavrı konusunda bilgilendirecek. Kulüpler de bu konuda son sözlerini söyleyecek.

Yayıncı kuruluşun ödemeler konusunda sıkıntı yaratması ve sürekli indirim talep etmesi nedeniyle TFF'nin ağırlık koymamasından şikayetçi olan kulüplerin bastırmasıyla iki kez ihtarname gönderilmişti.

Ali Koç: Yayıncı ile kriz var

Kulüpler, yayıncının yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde teminat mektubunun devreye sokulmasını talep etmişti.

15 Ekim'de gazetecilerle buluşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yayıncı kuruluş ile kriz olduğunu belirterek, "4 hafta geçti, milli ara geçti bir ödeme yapıldı. Bu ödemenin mevcut şartname koşulları çerçevesinde yapıldığı takdirde ilk ödeme 140 milyon dolar olmalı. Bize yapılan ödeme 365 milyon TL, yani 45 milyon dolar.  Yüzde 35 ödeniyor. Skandal... Biz durumdan rahatsızız. Bundan sonraki yayın ihalesinde kulüplerin onay vermeyeceği sistem olmayacak. Kulüpler sistemin içinde olmalı" dedi.

Kulüpler, 2020-21 sezonu yayın hakları için Digitürk'ten 250 milyon dolar ve 1 milyar 270 milyon  lira talep ediyor.

twitter takip