Diriliş Ertuğrul'u eleştirdiği için evi basılarak gözaltına alınmıştı... Başsavcılık o gazeteci hakkında suç unsuru bulamadı!

Dirili%C5%9F+Ertu%C4%9Frul%E2%80%99u+ele%C5%9Ftirdi%C4%9Fi+i%C3%A7in+evi+bas%C4%B1larak+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1...+Ba%C5%9Fsavc%C4%B1l%C4%B1k+o+gazeteci+hakk%C4%B1nda+su%C3%A7+unsuru+bulamad%C4%B1%21;
ABONE OL

Geçtiğimiz eylül ayında TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisini eleştirdiği için evi basılarak gözaltına alınan gazeteci Oktay Candemir hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı 'Suç bakımından şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” şeklinde karar verdi.

Van’da 3 Eylül 2020 tarihinde Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından evi basılarak gözaltına alınan ve “Aziz Büyüklerimizin Anısına Hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Gazeteci Oktay Candemir'in dosyası için Van Cumhuriyet Başsavcılığı 5 ay sonra kararını verdi. Başsavcılık suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı kararında şu ifadelere yer verdi: "Şüphelinin eylemde kullandığı 'Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman ve şimdi de Uyanış Selçuklu başlıyor. Sırada bayılış yavuz, Yatış Kanuni, Kalkış 4. Murat, Sızlayış Abdülhamit, Kaçış Vahdettin' ibareli paylaşımında şüphelinin padişahları isimleri ile birlikte zikrettiği ifadelerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını ve sövme fiilini oluşturmadığı anlaşılmakla, unsurları itibariyle oluşmayan suç bakımından şühheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına...”

'BAŞSAVCI İDDİANAME BİLE HAZIRLAYAMADI'

Savcılığın kararını değerlendiren Avukatı Erhan Çiftçiler, Candemir’in gözaltı sürecinin, hukukun çizilen kurullar içinde değil, ideolojik saiklere göre hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Candemir’in hukukta yeri olmayacak bir şekilde bir gece gözaltında tutulduğunu hatırlatan Çiftçiler, “Van Cumhuriyet Başsavcılığı isnat edilen suça ilişkin bir iddianame bile hazırlayamadı. Çünkü başından beri bunun hukuksuzluk olduğunu söyledik ve onlarda nihayet buna binaen bir karar verdiler. Ancak müvekkilimin uğradığı manevi zarar ve gözaltı işkencesini yaşamasına ilişkin hukuken gerekli müracaatlarımızı yapacağız” diye konuştu. (Duvar)

twitter takip