Disipline sevk edilmişti! CHP'li belediye başkanı Tanju Özcan, sözlü savunmasını verdi

Disipline+sevk+edilmi%C5%9Fti%21;+CHP%E2%80%99li+belediye+ba%C5%9Fkan%C4%B1+Tanju+%C3%96zcan,+s%C3%B6zl%C3%BC+savunmas%C4%B1n%C4%B1+verdi
ABONE OL

CHP'de kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlü savunmasını verdiğini ifade etti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 13 Haziran'da kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlü savunmasını verdi.

Tanjı Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran günü MYK kararıyla ve kesin ihraç talebiyle oy birliği ile YDK'ye sevk edildi.

Özcan, bugün parti genel merkezinde sözlü savunmasını verdi.

"YDK'ya sözlü olarak savunmamı yaptım" diyen Özcan, "Ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi irademle; ülkeme ne katabilirim partime ne katabilirim diye katılanlardanım. Partiye 'gel seni belediye başkanı yapalım' diye davetle gelenlerden değilim" ifadelerini kullandı.

Özcan şunları söyledi: "Verilecek karar ne olursa olsun ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak."

Özcan, açıklamasında, "Bugün de hakkımda olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum ve öyle ümit etmek istiyorum" dedi.

twitter takip