Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınında 5 kişi öldü, 10'u ağır 44 yaralı

Diyarbak%C4%B1r+ve+Mardin%E2%80%99deki+an%C4%B1z+yang%C4%B1n%C4%B1nda+5+ki%C5%9Fi+%C3%B6ld%C3%BC,+10%E2%80%99u+a%C4%9F%C4%B1r+44+yaral%C4%B1
ABONE OL

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını, kısa bir süre sonra çevreye yayıldı... Yangında 5 kişi hayatını kaybederken 10'u ağır olmak üzere 44 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan anız yangını, yerleşim yerlerine sıçrayarak büyük bir felakete yol açtı. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 10'u ağır olmak üzere 44 kişi yaralandı.

Dün saat 22.15'te başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Diyarbakır'ın Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerledi. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.

Çevre illerden de destek ekipleri gelerek jandarma ve vatandaşlarla birlikte yangına müdahale etti. Yangın, sabah saatlerine kadar süren yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı ve geniş bir alanda yürütülen soğutma çalışmaları başarıyla tamamlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, "Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında, 10'u ağır olmak üzere 44 kişinin etkilendiğini bildirdi. Bakan Koca, yangın nedeniyle bölgeye 35 ambulans ve 7 UMKE timi gönderildiğini ifade etti.

twitter takip