Duruşmadaki gazeteciler bildiriyor: 'Hayli kilo vermişler'

Duru%C5%9Fmadaki+gazeteciler+bildiriyor:+%E2%80%99Hayli+kilo+vermi%C5%9Fler%E2%80%99
ABONE OL

Tutuklu 6 gazetecinin ilk duruşması görülürken, duruşmayı izleyen gazeteciler de hem gelişmeler hem de meslektaşlarının durumları hakkında bilgiler paylaşıyor.

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber nedeniyle tutuklanan ve bugün ilk kez hakim karşısına çıkan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağrıel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik, Aydın Keser'in duruşmasına meslektaşları da ilgi gösteriyor.
 
Duruşmayı izleyen gazeteciler izlenimlerini ve duruşma ile ilgili gelişmeleri sosyal medya hesaplarından duyuruyor.
 
Duruşmayı izleyen gazeteciler arasında bulunan Hilmi Hacaloğlu da, yaşanan gelişmelere dair bilgiler paylaştı.
 
Duruşmanın geç başladığını ve henüz savunma yapmayan 5 gazetecinin daha olduğunu, avukatların da konuşacağını ifade eden Hacaloğlu, "Bu duruşma 18.30-19.00’a kadar nasıl bitecek" mesajını paylaştı. 
 
Murat Ağrıel ve Barış Pehlivan'ın hayli kilo verdiği de sözlerine ekleyen Hilmi Hacaloğlu, "Hepsinin morali yerinde. Hakim savunması sırasında heyecandan sesini yükselten Ağırel’i bir kere “duyuyoruz” diyerek böldü. Duruşmayı 6.30-7.00 gibi bitirmek istediğini söyledi" dedi.
 
MUHARREM İNCE'DEN DE 'GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK' MESAJI!
 
İlk duruşması görülen gazetecilere siyasi isimlerden de destek mesajları geliyor. CHP'nin 2018 yılında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce de, Twitter hesabından "Gazetecileri, Barışları, Murat‘ı, Müyesser’i, Hülya Kılınç’ı zindana atarak, internet sitelerini kapatarak, FETÖ’den kalma yöntemlerle gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyemezsin. Türkiye’ye bu çağda gazeteci hapseden ülke olma ayıbını yaşatma" mesajını yayınladı. 
 
twitter takip