Ece Üner bu sefer de fiyat yükselten esnafa yüklendi!

Ece+%C3%BCner+bu+sefer+de+fiyat+y%C3%BCkselten+esnafa+y%C3%BCklendi%21;
ABONE OL

Kamuoyunu ilgilendiren önemli konularda yaptığı açıklamalarla takdir toplayan ve sık sık gündem olan Ece Üner, bu sefer de coronavirüs krizini fırsata çevirerek fiyat yükselten esnafa tepki gösterdi.

 
Toplumsal konularda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme oturan ve hakkında sosyal medyada 'kamu spotu gibi spiker', "Halkın TV'deki sesi" yorumları yapılan Show TV Ana Haber Bülteni sunucusu Ece Üner bu sefer de ülkemizde coronavirüs vakasının görülmesinin ardından kolanya, makarna, dezenfektan, maske gibi hijyen ve gıda ürünlerinin fiyatlarına yapılan fahiş zamlara isyan etti.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz akşam, Türkiye'de ilk coronavirüs vakasının görüldüğünü açıklamasının ardından fırsatçılar boş durmadı. 
 
Maske ve hijyen ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerine fahiş zamlar yapıldı.
 
Kolonya ve etil alkol ürünlerinin satışlarında da büyük artış yaşandı. Bazı marketlerde kolonya satışı 3 adetle sınırlandırıldı. Birçok eczane ve markette kolanya, maske, eldiven, ıslak mendil, el dezenfektanı gibi ürünlerin stokları tükendi. Makarna gibi kolay stoklanabilecek gıda ürünlerinin rafları da boşaldı. 
 
Kriz fırsatçıları da, internet sitelerinde makarna fiyatlarını şişirdi. Perakendeciler ise tüm önlemlerin alındığını yeterli stok bulunduğunu belirterek vatandaşlara "Müsterih olun, ihtiyacınız kadar alın" çağrısı yaptı
 
Online alışveriş sitelerinde ise 6 liralık makarnanın 14.50 liradan satıldığına dair paylaşımlar dolaşmaya başladı.  İlanın yer aldığı Trendyol'dan yapılan açıklamada "Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Topluma karşı sorumluluğumuzla, ürün fiyatlarını biz belirleyemiyor olmamıza rağmen platformumuzda bu süreçle ilgili ürünlere yönelik haksız fiyat oluşumunu engelleyecek tüm tedbirleri alıyoruz. Müşterilerimizden gelen her bir geri bildirimi hassasiyetle değerlendiriyoruz. Tamamen piyasa koşullarında, Trendyol'dan bağımsız olarak oluşan haksız fiyatlandırmaları tespit etmeniz durumunda [email protected] e-mail adresine bildirmenizi önemle rica ederiz" denildi.
 
Yapılan bu zamlar da, Show TV Ana Haber Bülteni sunucusu Ece Üner'i kızdırdı. Bu gibi toplumsal konularda yaptığı çıkışlarla her zaman takdir toplayan Ece Üner, halkın coronavirüs paniğini fırsata çevirerek fiyat attıran firma ve üreticiler için de "Sorsan hepimiz Müslümanız ama namaz 5 vakit ahlak 24 saat farz" diyerek tepki gösterdi.
 
Ece Üner açıklamasında; "Namuslu esnafa hiçbir lafımız sözümüz yok. Ama Virüs mü, fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor, bilemedik. Koronavirüs geliyor maske fiyatı 5 katına çıkıyor. Dezenfektan fiyatları katlanıyor. Makarna 3 katına çıkıyor. Deprem oluyor ev sahipleri kirayı 3 kat artırıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz. İhbar edin, Bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz" ifadelerini kullandı" ifadelerini kullandı. 
 
twitter takip