Eda Ece setlere ara verilmemesine tepki gösterdi!

Eda+Ece+setlere+ara+verilmemesine+tepki+g%C3%B6sterdi%21;
ABONE OL

Koronavirüs vakalarının artmasından endişe duyan oyuncu Eda Ece, setlere ara verilmemesine tepkisini gösterdi.

 

'Yasak Elma' dizisinde canlandırdığı 'Yıldız' karakteriyle son dönemin sevilen oyuncuları arasında yer alan Eda Ece, ülkemizde görülen 6 vaka sonrasında koronavirüs tehlikesi sürerken setlerin devam etmesine tepkşi gösterdi.
 
Tüm dünyaya yayılarak 6 bine yakın kişinin ölümüne neden olan koronavirüse Türkiye'de şimdiye kadar 6 kişide rastlandı. Coronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda ise; okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynatılmaya başlandı, salgının yoğun olarak görüldüğü Avrupa ülkerine gidiş-gelişler durduruldu, bugün Umre'den dönen vatandaşlar da karantina altına alındı.
 
Sağlık bakanlığı da vatandaşları sık sık kalabalık ortamlardan uzak kalması konusunda uyarırken, oyuncu Eda Ece de setlerin devam ediyor oluşuna tepki gösterdi.
 
Twitter hesabından "Tüm bunlar olurken setler devam ediyor" mesajını yayınlayan oyuncuya bazı takipçileri "Lütfen kendinize dikkat edin" diyerek hak verirken, bazı takipçileri de özel sektör çalışanlarının işlerine devam ettiğini belirterek "Biz de çalışıyoruz. Sizin ne ayrıcalığınız var ki. Sizin de işiniz bu" diyerek tepki gösterdi. Eda Ece'nin diğer takipçileri de bu yönde cevap veren kişilere "Eda Hanım sadece kendisi için yazmıyor bunu.  Setteki bulunan herkes tehlikede olabilir. Aynısı sizin için de geçerli. Hem özel sektör hem de kamu kurumları da belli bir süre tatil edilmeli" diyerek ünlü oyuncuya hak verdi.
 
 
Eda Ece de, setlerinde 150 kişi çalıştığını belirterek, "Önce insan, önce sağlık. Burda 150 kişi çalışıyor. Bizim işimiz bu, buradaki durumu yazıyoruz. İnsan çalışıyor burda. Allah akıl fikir versin" diyerek kendisine gelen tepkilere cevap verdi.
 
Sinema ve TV Sendikası da, setlerin insna kalabalığının sık yaşandığı ortamlar olarak tüm çalışmalara birkaç haftalığına ara verilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yayınladı.
 
Show TV'de yayınlanan Zemheri dizisinde rol alan oyuncu İlkin Tüfekçi de, setlerin tatil olması gerektiğini belirterek, "Peki setler için, set ortamında çalışan emekçiler için? Vakit kaybetmeden  ara verilmesi gerekli" mesajını yayınladı.
 
 
 
twitter takip