Ekrem İmamoğlu, İbrahim Karagül'e canlı yayında cevap verdi: 'Geçmişte terör örgütleriyle yan yana duran insanlar...'

ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini Ayasofya ile ilgili açıklamasıyla ilgili suçlayan gazeteci İbrahim Karagül'e canlı yayında cevap verdi.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya hakkındaki açıklamasını eleştiren Yeni Şafak gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül'e canlı yayında cevap verdi.
 
Ekrem İmamoğlu, bu sabah Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla yayınlanan 'Çalar Saat' programına konuk oldu. 
 
İsmail Küçükkaya, programda Ekrem İmamoğlu'na "Ayasofya'nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum" açıklamasının ardından İbrahim Karagül'ün yaptığı "Yine Atina'yı sevindirmiş.. Ayasofya'nın açılması için; "Gerek yok" gibi bir şeyler zırvalamış. Asla Türkiyeli hissedemiyor" paylaşımını sordu.
 
İmamoğlu kendisini milli değerlere sahip çıkmamakla suçlayan İbrahim Karagül'e canlı yayında; "Terör örgütlerinin peşinden koşan insanlar benim milli duygularımı bırakın ölçmeyi ağzına almaya bile haddi olamaz. Onlar zavallılar. Geçmişte; başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle çok yan yana duran insanlar bizimle ilgili bu yorumları yapmasınlar" açıklamasını yaptı.
 
İbrahim Karagül de, İmamoğlu'nun bu sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi.
 
Karagül, "Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile konuşurken beni terör örgütleri peşinde koşmakla itham etmiş. Tam bir FETÖ taktiği, herkes bilir. Kendini fazla açık ediyorsun Ekrem" diyerek şu tweetleri paylaştı:
 
Seninle sorunum 1989’dan beri var Ekrem. Fetullah Gülen’in o meşhur Hisar Camii konuşmasından bu yana devam ediyor. Anladın sen onu.
 
Sen bir CHP meselesi değilsin Ekrem. “Zulüm 1453’de başladı” diyenler aday yaptı seni. Üstündeki örtüler kalkacak.
 
Sana şimdilik tek bir sorum var Ekrem. İBB adaylığından önce; Hakkında açılmış bir  “FETÖ soruşturması”  dosyası var mıydı?
 
Hadi bir istisna yap, bari bir kez olsun yalan söyleme.Bir kez  olsun doğru  konuşabilmeyi dene. 
 
twitter takip