Emniyet'ten Bülent Kılıç açıklaması: Basın mensubu olduğunu bilmiyorlarmış!

Emniyet%E2%80%99ten+B%C3%BClent+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Bas%C4%B1n+mensubu+oldu%C4%9Funu+bilmiyorlarm%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Taksim'deki Onur Yürüyüşü sırasında polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alınan AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Taksim'de 19. Onur Yürüyüşü'nü takip ederken polisin boğazına bastırarak ve ters kelepçeyle gözaltına aldığı Agence France Press (AFP) muhabiri Bülent Kılıç'la ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklamada, "Yasadışı gösterinin engellenmesi esnasında mukavemet gösteren grupla birlikte yakalananlar arasında maalesef Basın mensubu Bülent KILIÇ’ın da bulunduğu tespit edilmiştir," denildi.

Emniyetin açıklaması şöyle:

"26.06.2021 tarihinde LGBT’li gruplarca İstiklal Caddesi ve Taksim Cumhuriyet Anıtı civarında planlanan yasa dışı gösteri ve yürüyüşle ilgili olarak Beyoğlu Kaymakamlığınca (1) günlük yasaklama kararı alınmıştır.

Söz konusu karara uymayarak yürüyüş yapmakta ısrar eden LGBT’li gruplar görevlilerimizce defaatle uyarılmışlardır. Ancak; yapılan tüm uyarılara rağmen görevlilere mukavemette bulunarak karşılık veren gruplar arasından (46) şahıs yakalanmış ve haklarında yasal işlem başlatılmıştır.

Yasadışı gösterinin engellenmesi esnasında mukavemet gösteren grupla birlikte yakalananlar arasında maalesef Basın mensubu Bülent KILIÇ’ın da bulunduğu tespit edilmiştir. Adı geçen basın mensubu; Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlem yapıldığı sırada, kendisinin basın mensubu olarak görevli olduğu ve ilgili personellerden şikâyetçi olduğunu beyan etmesi üzerine ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

Kılıç, serbest bırakıldıktan sonra "Canıma kast edilmeye çalışıldı, nefesim kesilmek istendi, bana bunu yapandan, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları, her ne ise, bu Dünya’da hangi mahkemeyse hesap soracağım, yaşadığım sürece bunun mahkemede hesabı verilecek. Ulu Divan’a kalmayacak” demişti.

twitter takip