Erdoğan'dan 'sürtük' açıklaması: 'Biz hep milletimizin diliyle konuştuk'

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan+%E2%80%99s%C3%BCrt%C3%BCk%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+%E2%80%99Biz+hep+milletimizin+diliyle+konu%C5%9Ftuk%E2%80%99
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Gezi protestocularına yönelik kullandığı 'sürtük' ifadesiyle tepki çeken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinden geri adım atmadı. "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk" diyen Erdoğan, "Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda Gezi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, ekonomik krizi Gezi Direnişi'ne bağladı. Kılıçdaroğlu'nu yanıt verdiği '10 soru' üzerinden sert ifadelerle suçladı. "Gezi olaylarıyla başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur-faiz-enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı, 1.5 trilyon doları bulan bir milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık" diye konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik de "Yüreksizliğini, çapsızlığını, ipinin başkalarının elinde tutulduğunu göstererek cevap vermiş" şeklinde konuştu.

twitter takip