Erdoğan’ın ‘sessizliğiyle’ ilgili çarpıcı iddia!

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+‘sessizli%C4%9Fiyle%E2%80%99+ilgili+%C3%A7arp%C4%B1c%C4%B1+iddia%21;+
ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve AK Partili eski vekil Turhan Çömez, Sedat Peker'in iddialarının ardından gelen istifaları değerlendirdi.

Yurt dışında yaşayan ve bir dönem Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Turhan Çömez, Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddialarla ilgili konuştu.

İddiaların ardından gelen istifaları değerlendiren Çömez, “Saraya kadar çöreklenmiş yapıların yolsuzluğa batarak lüks hayat sürüyor olmaları aldatılmışlık duygusu uyandırdı” dedi.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Çömez, "17-25 Aralık döneminde dahi herkes korundu, şimdi ise istifalar geliyor. Bunun nedeni ne?" sorusunu da yanıtlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Birincisi 17-25 Aralık'taki süreci Erdoğan çok profesyonelce yönetti. O dönemde elindeki medya gücüyle karşısına bir hedef koydu ve sürecin Erdoğan ve AKP iktidarına karşı bir darbe girişimi olduğuna toplumu inandırdı. Toplum da; en azından muhafazakâr taban ve AKP'ye oy verenler de Erdoğan'ın bu söylemlerine inandılar ve sürecin bir montaj olduğunu ve bunun profesyonelce yurtdışından yönetildiğini, arkasında FETÖ'nün olduğunu düşündüler ve buna ikna oldular. Erdoğan da bundan bir mağduriyet üretebildi.

Fakat bu seferki olay böyle değil, çünkü işin içerisinde çok gerçek fotoğraflar, belgeler var, kişiler çok gerçek. Sadece konuşmanın ötesinde bilgiler, belgeler var, videolar ortaya çıkıyor, kişilerin kendi arasındaki kirli ilişkiler ortaya çıkıyor, istifalar var, yurtdışına kaçmaya çalışan insanlar var, bu arada yakalanan ve hapse atılan insanlar var. Aile içerisindeki kavgalardan ortaya dökülmüş ifşaatlar ve itiraflar var.

Tüm bunlara baktığımızda 17-15'ten farklı bir süreç yaşıyoruz, zaten ben bugün ortaya çıkan istifaların da arkasında Erdoğan olduğunu düşünüyorum. O bu süreci mutlaka analiz ettirmiştir, hızlı anket çalışmaları yaptırmıştır, bunun aleyhine döndüğünü görmüştür, okumuştur ve bu sebeple muhataplarına istifa talimatı vermiştir. Süreci artık yönetemeyeceğinin farkına varmıştır, ilişkilerin kirliliği ve giriftliği toplum nezdinde başka bir anlam ifade etmeye başladı ve artık inandırıcı oldu."

‘PEKER’İN ELİNDE NE OLDUĞUNU KESTİREMİYOR…’

Erdoğan'ın yaşanan skandallarla ilgili sessizliğini de değerlendiren Çömez, "Birkaç sebeple; birincisi konuyu küçültmek ve örtmek istiyor çünkü konuşması halinde konunun daha da büyüyeceği kaygısı var. Öte yandan karşı tarafın elinde neler olduğunu, hangi bilgilerin Türkiye'den Peker'e ulaştığını ve ulaştırılacağını henüz kestiremiyor. O bakımdan olayı biraz daha etkisiz ve önemsiz hale getirmek için sessiz birkaç istifayla ve üzerinde hiç konuşmayarak kapatmaya çalışıyor" dedi.

‘BU KEZ AK PARTİ TABANINDA HAYAL KIRIKLIĞI VAR…’

Erdoğan'ın bu defa süreci yönetme kapasitesi olmadığını söyleyen Çömez "Bundan önce yapmış olduğu çıkışlarla, manipülasyonlarla ve medya marifetiyle toplumu büyük ölçüde kendine inandırmıştı, en azından taraftarlarını inandırmıştı. Ama bu kez AKP tabanında bile büyük bir hayal kırıklığı var, kırgınlık var, öfke ve aldatılmışlık duygusu var. Özellikle ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde Ankara'daki çevrelerin, saraya kadar çöreklenmiş kimi yapıların inanılmaz rakamlardan bahsediyor olması, şatafatlı ve lüks bir hayat sürüyor olmaları tabanda çok büyük öfke uyandırdı. Bunun altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

‘TÜM YOLLARI DENEYECEK…’

Erdoğan'ın Sedat Peker'le anlaşmak için bütün yolları denediğine ve deneyeceğine inandığını da belirten Turhan Çömez, “Ama Erdoğan'ın süreci yönetme kabiliyeti artık ortadan kalktı ve Peker de sadece evini geri almakla bu yoldan vazgeçecek gibi görünmüyor, tutumu son derece sert ve kararlı. Belli ki seçim atmosferine girildiğinde daha ağır ifşaatla Türkiye'nin gündemini belirleyecek. Özellikle hedef seçtiği isimler var; mesela Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve AKP milletvekili olan oğlu. Peker ailesinden özür dilenmesini istiyor. Bunlar tabi bu aşamada devletin yapabileceği şeyler değil. O sebeple kamplar ve saflar iyice netleşti. Ben bu saatten sonra Erdoğan'ın süreci yönetebileceğini zannetmiyorum, Peker'in de geri adım atabileceğini zannetmiyorum. Öte yandan son yolsuzluk skandalındaki isimleri Erdoğan istifa ettirdi ve bu söz konusu isimler artık sarayda yok, tabii bunun inandırıcılığı da yok. Bu tür istifa süreçleri Erdoğan'ın zannettiği gibi sarayı temizlemiyor. Bilakis tabanda daha da güçlü bir şekilde olayların doğru olduğuna dair inancı arttırıyor. Eğer AKP ya da Erdoğan, AKP'nin ilk iktidar olduğu dönemde bu tür operasyonları yapsaydı, adı yolsuzluğa karışanları tasfiye etseydi ve yolsuzlukların üzerine söz verdiği gibi kararlı bir şekilde gitseydi, bugünkü davranışı toplumda anlam bulurdu ama bugün bu istifaların AKP'nin lehine değil, aleyhine olacağına eminim” değerlendirmesinde bulundu.

twitter takip