Ertuğrul Özkök'den Emin Çölaşan'a cevap: 'Bu buluşmayı nasıl unutabilir ve yalanlayabilirsin'

Ertu%C4%9Frul+%C3%96zk%C3%B6k%E2%80%99den+Emin+%C3%87%C3%B6la%C5%9Fan%E2%80%99a+cevap:+%E2%80%99Bu+bulu%C5%9Fmay%C4%B1+nas%C4%B1l+unutabilir+ve+yalanlayabilirsin%E2%80%99
ABONE OL
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın dün kendisi hakkında yazdığı yazıya bugünkü köşe yazısından cevap verdi. Ertuğrul Özkök ve Emin Çölaşan birkaç gündür köşe yazları aracılığıyla atışıyorlardı.Ertuğrul Özkök'ün "Emin'le sonunda karşı karşıya geldik ve nihai bir hesaplaşma, pardon helalleşme yaptık" diyerek ikisi arasında geçtiğini söylediği replikler yazmıştı. Emin Çölaşan ise; Özkök'ün yazısındaki repliklerin hayali bir konuşma olduğunu fark etmemiş ve ciddiye alarak "Ben bu Ertuğrulla tam12 yıldan bu yana ne karşı karşıya geldim, ne herhangi bir vesile ile el sıkıştım, ne de telefonda sesini duydum" demişti. Sonrasında da, "Bence ya böyle anlamsız yalanlara sarılmaktan medet umuyor, ya da kafayı yiyip iyice  sapıtmış… Yazık olmuş. Allah şifa versin" yazmıştı. Özkök de, bugünkü yazısında hayali buluşma esprisine devam ederek, "Yahu Emin kardeşim bu hayali buluşmayı ve konuşmayı nasıl unutabilir ve yalanlayabilirsin... Seninle o gün Roma’da Vatikan’ın bir odasında buluşup bunları konuşmadık mı? Hatta uçaktan korktuğun için trenle geldiğini söylemedin mi bana" satırlarını kaleme aldı. Espriyi uzatan Özkök yazısını "Vatikan’a açılan caddenin köşesindeki pizzacıdan pizza istettik ve yedik... Pizzadan sonra oturup televizyondan Almanya-Arjantin maçını seyretmedik mi" diyerek devem ettirdi. Özkök, yazısının devamında; bu diyalogların 'İki Papa' filminden alıntı bir hayali konuşma olduğunu da belirtti. Emin Çölaşan'ın yazıyı iyi okumadığını belirten Özkök, "Vallahi artık şunu gerçekten çok iyi anladım... Emin Çölaşan gerçekten “ciddi” bir gazeteci. Yani palavraları bile ciddiye alıp o ucundan kan damlayan kalemiyle insanlara vuruyor da vuruyor. Eee kolay değil bu ülkede ciddi ve dürüst gazeteci olmak" ifadeleriyle meslektaşını eleştirdi. ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN YAZISI ŞU ŞEKİLDE:
EMİN Çölaşan’la yaptığımız bir helalleşme sohbetini yazmıştım ya... Dün köşesinde ağır bir yalanlama yazmış.
Bildiğimiz o “zarif” ve “terbiyeli” üslubuyla bana geçirmiş de geçirmiş... Diyor ki, “Ben onunla 12 yıldır ne karşı karşıya geldim, ne telefonla konuştum. Bu konuşmayı uydurmuş”. Hayretle okudum. Ben de, şahitlerimle, yer ve zaman belirterek cevabımı veriyorum. * Yahu Emin kardeşim bu hayali buluşmayı ve konuşmayı nasıl unutabilir ve yalanlayabilirsin... Seninle o gün Roma’da Vatikan’ın bir odasında buluşup bunları konuşmadık mı... Hatta uçaktan korktuğun için trenle geldiğini söylemedin mi bana... Unuttuysan bak bazı ayrıntılar vereyim. Hani Sistine Şapeli’nin salonuna açılan o küçük kapıdan girince sağdaki odada var ya, işte orada konuştuk. Biz sohbet ederken Kamerlengo geldi, ne içeceğimizi sordu. Sen de “Bir bardak şarap” dedin... Sonra Vatikan’a açılan caddenin köşesindeki pizzacıdan pizza istettik ve yedik... Pizzadan sonra oturup televizyondan Almanya-Arjantin maçını seyretmedik mi? Yahu nasıl inkâr edersin bunu... * Şimdi gelelim işin aslına... Ben hayali bir konuşma yazdım. İkinci yazıda da bunu “İki Papa” filminde geçen bir konuşmadan alıp, sanki Emin’le aramızda                               geçmiş gibi yazdığımı açıkça ve en net ifadelerle belirttim. Çölaşan belli ki yandaki yazıyı okumamış, sarılmış kaleme bana geçirmiş... Yani durum şu: Ben filmdeki senaryo gereği hayali bir konuşmayı alıp ondan hayali bir konuşma yazdım. Emin de o hayali konuşmanın hayalinden yapılan hayali konuşmayı ciddi sanıp en ciddi haliyle bana vurmuş da vurmuş... Vallahi artık şunu gerçekten çok iyi anladım... Emin Çölaşan gerçekten “ciddi” bir gazeteci... Yani palavraları bile ciddiye alıp o ucundan kan damlayan kalemiyle insanlara vuruyor da vuruyor... Eee kolay değil bu ülkede ciddi ve dürüst gazeteci olmak... * - ÖNEMLİ NOT: Haa bu arada, o pizza ısmarlama olayı da gerçekti... Ama filmde... Ama Emin, yarın “Hayır onunla pizza falan da yemedik” diye bir yazı da yazabilir. Hiç şaşırmam... YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
twitter takip