Esra Elönü'nden Sevda Noyan açıklaması: 'Müdahale etmem gerekirdi'

Esra+El%C3%B6n%C3%BC%E2%80%99nden+Sevda+Noyan+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+%E2%80%99M%C3%BCdahale+etmem+gerekirdi%E2%80%99
ABONE OL

Ülke TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programının sunucusu Esra Elönü, Sevda Noyan'ın skandal sözlerine müdahale etmemesi konusunda yapılan eleştirilere cevap verdi..

Yazar Sevda Noyan'ın elinde komşularından oluşan bir ölüm listesi olduğunu söyleyerek tehditlerde bulunduğu 'Arafta Sorular' programının sunucusu Esra Elönü'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi.
 
Sevda Noyan'ın sözlerini onayladığı için eleştirilen Esra Elönü Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Noyan'ın ifadelerinin haddini aştığını ve müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
 
"Gösterdiğim gafletin toplumsal barış ve birliktelik aleyhine yarattığı algıdan dolayı üzgünüm" diyen Esra Elönü "Onun dışında her türlü kaos çıkarma ve darbe yapma imalarına karşı demokrasiyi ve hukuku savunma  kararlılığımızın da bilinmesini isterim.Darbe yapma zihniyetinde olanlar , imasında bulunanlar ya o şekilde gidecekler ya bu şekilde gidecekler diyerek gargara yapanlar için söylediğim “ Dört ayaklarını da denk alsınlar “ ifadesinin sonuna kadar arkasındayım" açıklamasını yaptı.
 
Esra Elönü, Sevda Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var. Benim listem hazır" sözleri karşısında gülerek "Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" karşılığını vermişti.
 
Vatandaşlar, programa ve kanala ceza verilmesi için RTÜK'e çağrıda bulunurken Ülke TV Yönetim kurulu da bu sözlerin yayın ilkeriyle bağdaşmadığını ve tasvip etmediklerini ifade ederek özür dilemişlerdi. 
 
Ülke TV'nin bu özrü için ise "Gelen tepkilerden ya da RTÜK'ün ceza vermesini önlemek amacıyla dilenmiş bir özür. Hiç samimi değiller" yorumları yapılmıştı. Benzer yorumlar Elönü'nün açıklaması için de yapıldı. 
 
twitter takip