Fahrettin Altun haberi yüzünden! Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ifade vermeye gidiyor!

Fahrettin+Altun+haberi+y%C3%BCz%C3%BCnden%21;+Cumhuriyet+Gazetesi+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fanlar%C4%B1+ifade+vermeye+gidiyor%21;
ABONE OL

Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin haberiyle ilgili açılan terör soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi çalışanları bugün ifade verecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye izinsiz olarak yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmasına ilişkin “Boğazda kaçak var” başlıklı haberinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ifadeye çağrıldı.
 
Cumhuriyet'in aktardığı habere göre; İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden, haberi yapan muhabir Hazal Ocak, foto muhabir Vedat Arık, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş ve Yazıişleri Müdürü İpek Özbey tek tek arandı ve bugün Kamu Güvenliği Amirliği’ne giderek ifade vermeleri istendi.
 
Söz konusu "Boğazda kaçak var" başlıklı habere ve Cumhuriyet'in bazı haberlerine de erişim engeli getirilmişti.
 
Gazeteciler hakkında açılan soruşturma ve ifadeye çağrılmanın ardından Cumhuriyet'in genel yayın yöntemeni Aykut Küçükkaya da, gazeteye sosyal medya ve ulusal medya üzerinden başlatılan saldırılar hakkında da "Fahrettin Altun’la ilgili haberimizin ardından gazetemiz hakkında başlatılan terör soruşturmasıyla birlikte Cumhuriyet’e “bir merkezden başlatılan” saldırılar yoğunlaştı. Bizi doğruları yazmaktan kimse alıkoyamaz... Çünkü Cumhuriyet’i korkutmak mümkün değildir. Susmayacağız" açıklamasını yapmıştı. 
 
İfadeye çağrılan muhabir Hazal Ocak da, Twitter hesabından "'Vaktimi haberden çok hakkımda açılan davalara, ifadelere ve savunmalara ayırmak zorunda kalıyorum" derken ciddiydim. Susmayacağız" mesajını yayınladı.
 
twitter takip