Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması: Tekrar evlere dönüyoruz

Fahrettin+Koca%E2%80%99dan+son+dakika+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Tekrar+evlere+d%C3%B6n%C3%BCyoruz
ABONE OL

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarını köşesine taşıdı. Koca, Özkök'e yaptığı açıklamada, salı günü bir müjdesi olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e konuştu.

"Yazın dışarıdaydık tekrar evlere, kapalı mekânlara döneceğiz. İç temas çok daha fazla artacak. Yani kritik bir döneme giriyoruz" diyen Koca aşı çalışmalarıyla ilgili olarak da 'Salı günü müjde var' dedi.

İşte, Özkök'ün yazısının ilgili kısmı:

1) DİKKAT ÇOK KRİTİK BİRKAÇ AY GELİYOR

Sohbete bir “son dakika” haberi ile başladık.

Sayın Bakan, Almanya COVID Bilim Kurulu hükümeti uyarmış. Önümüzdeki günlerde virüsün kontrolsüz bir yayılma aşamasına geçebileceğini bildirmişler. Var mı böyle bir tehlike...

“Doğrudur çok kritik bir döneme giriyoruz. Çünkü yazın dışarıdaydık tekrar evlere, kapalı mekânlara döneceğiz. İç temas çok daha fazla artacak. Yani kritik bir döneme giriyoruz.”

Bizde de aynı kritik dönem söz konusu mu?

“E tabii biz de kapalı mekânlara gireceğiz. Bu nedenle bir artış potansiyeli söz konusu. Ama şurası kesin biz daha avantajlı bir durumdayız.”

Neden biz avantajlıyız, Avrupa değil?

“Avrupa’nın olaya yaklaşımı ile bizimki arasında köklü bir fark var. Onlar pozitif olan kişinin temas ettiği insanlarla ilgili tarama yapmıyor, onu izole etmiyor. Bunu izole etmediği için, sürekli o bulaştırıcılık devam etmiş oluyor.”

Ya biz?

“Bize bir vaka geldi mi, hemen kimle temastaymış tespit ediyoruz. Semptom olsun olmasın temas ettiği o kişiyi de, ister pozitif olsun ister negatif karantinaya alıyoruz. O yüzden yayılmasını daha iyi kontrol edebiliyoruz.”

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip