Fahrettin Koca'dan 'Umre'den daha önce dönenler' açıklaması!

Fahrettin+Koca%E2%80%99dan+%E2%80%99Umre%E2%80%99den+daha+%C3%B6nce+d%C3%B6nenler%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

Umre'den bu sabah dönen vatandaşlar Ankara'da karantinaya alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce dönen vatandaşlar ve koronavirüs dolandırıcılığı yapanlara karşı uyarılarda bulundu.

 
 
Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı, halkın koronavirüs paniği yaşadığı bu günlerde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık türüne karşı uyarılarda bulundu.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 6 bin kişinin ölümüne neden olarak koronavirüs ile mücadele devam ederken, Türkiye'de vatandaşların bu paniğini fırsat bilen bazı dolandırıcılar ortaya çıktı.
 
Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı, vatandaşları bakanlıktan geldikleri söyleyerek, Koronavirüs taraması yapacaklarını ve evleri dezenfekte edeceklerini söyleyen kişilere karşı uyardı.
 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs risk taramasının çat kapı değil, planlayarak yapıldığını belirterek "Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın" uyarısında bulundu.
 
 
 
Bakan Koca, ayrıca bir başka tartışma konusu olan Umre'den dönen vatandaşlar hakkında da açıklamada bulundu. Bu sabah umreden dönen son 5300 vatandaşın karantina alındığını bildiren Koca, umreden daha önce dönen ve risk grubunda olan kişiler içinse "Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede İlk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.
 
 
 
twitter takip