Farah Zeynep Abdullah'tan Bakan Koca'ya: Set emekçilerinin sağlığı için lütfen adım atılsın

Farah+Zeynep+Abdullah%E2%80%99tan+Bakan+Koca%E2%80%99ya:+Set+emek%C3%A7ilerinin+sa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+i%C3%A7in+l%C3%BCtfen+ad%C4%B1m+at%C4%B1ls%C4%B1n
ABONE OL

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, dizi setlerinde çalışan emekçilerin aşılanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, dizi setlerinde çalışan emekçilerin aşılanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu.


Farah Zeynep Abdullah, Twitter hesabından yaptığı çağrada, "Sayın Fahrettin Koca sektörümüz en az haftada 5 gün, günde 12 saat çalışıyo, işin doğası gereği sosyal mesafeyi korumak çok güç olabiliyor, daha önce Oyuncular Sendikası 2 kez aşı için başvurmasına rağmen hiç bir cevap alınamadı, set emekçilerinin sağlığı için lütfen bir adım atılsın" ifadelerini kullandı.

Farah Zeynep Abdullah, daha önce sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapmış ve "TAM kapanmada dizi setleri devam etsin kararı çıktı. Biz de ediyoruz, edelim ama futbolcular bile aşılanırken tam kapanmada çalışan set emekçilerinin aşı planlamasında asla konuşulmamasını benim aklım mantığım almıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Oyuncular Sendikası da paylaşımı alıntılamış ve "Sendikamız tüm raporlamayı, bilgilendirmeyi ve taleplerimizi @csgbakanligi ve @saglikbakanligi 'na bildirmiştir. Setlerde günde ortalama 15-16 saat çalışılıyor ve meslektaşlarımız mesleğin doğası gereği maske takamıyor! PCR testlerinin bir standarda oturtulması ve aşılanma talebimiz, sektör koşullarına baktığımızda oldukça haklı bir taleptir. Sorunlarımızın ve hak arayışımızın yalnızlaştırılması doğru değildir" demişti.

twitter takip