Faruk Bildirici: 'Erk Acarer'in, Sedat Peker'in tweet'lerini paylaşması gazetecilik faaliyeti değil, aracılık'

Faruk+Bildirici:+%E2%80%99Erk+Acarer%E2%80%99in,+Sedat+Peker%E2%80%99in+tweet%E2%80%99lerini+payla%C5%9Fmas%C4%B1+gazetecilik+faaliyeti+de%C4%9Fil,+arac%C4%B1l%C4%B1k%E2%80%99
ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazeteci Erk Acarer'in organize suçörgütülideri Sedat Peker'in tweet'lerinin yayılmasına aracılık etmesini eleştirdi.

Medya Ombudnsmanı ve tecrübeli gazeteci Faruk Bildirici, bugün kişisel web sitesinde yayımladığı köşe yazısında gazeteci Erk Acarer'in organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in tweet'lerinin yayılmasına aracılık etmesini eleştirdi.

Yazısında, Acarer'in paylaşımlarının gazetecilik faaliyeti değil, aracılık olduğunu dile getiren Bildirici, "Erk Acarer’in de siyasi iktidarın bir kesimiyle hesaplaşma içerisinde olduğu anlaşılan Sedat Peker’in iddialarını kontrol etmesi, araştırması, editöryal süzgeçten geçirdikten sonra yayımlaması gerekirdi" dedi.

İşte, Bildirici'nin o yazısı:

"Sedat Peker'e aracılık etmek gazetecilik faaliyeti mi?

    Bir gazetecinin, organize suç örgütü yöneticiliğinden hükümlü bir kişinin “Siyasiler ve bürokratların karıştığı uyuşturucu ve suç trafiği”ne ilişkin paylaşımda bulunmasına yardımcı olması gazetecilik faaliyeti midir?

    İsimler olmayınca böyle bir soruya yanıt vermek çok kolay. Ama böyle bir faaliyeti kimlerin yaptığı bilindiği zaman her gazeteci, dünya görüşüne ve konumuna göre yanıt veriyor. Oysa gazetecilik ilkeleri kişiye ve yere göre değişmez, değişmemeli. Kaliteli ve güvenilir gazetecilik için evrensel gazetecilik ilkelerini her koşulda aynı ölçeklerle uygulamalıyız.

     Tahmin edileceği gibi, değinmek istediğim olay, gazeteci Erk Acarer’in, Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin engellemesiyle karşılaşan Sedat Peker’in paylaşımlarını kendi sosyal medya hesabından duyurması. Acarer’in bu davranışı kimilerince eleştirildi, kimileri de “gerçek gazetecilik” diye alkışladı. AKP iktidarına muhalif kesim genel olarak olumlu karşıladı Acarer’in bu davranışını. O da tepkilere şu yanıtı verdi:

     “Öyle oldu böyle oldu… Şöyle oldu: 24 saat haberle yaşarım. Gerekirse hemen dünyanın öbür ucuna yola çıkarım. İstediğimde Venezuela’da torbacıya da Suriye’de IŞİD’ciye de ulaşırım. Dosya ve Türkiye tarihi okurum. Bağlama önem veririm, kamu yararını hesaplarım, bedelden çekinmem.”

   Acarer, Artı TV’deki konuşmasında da aşağı yukarı bunları söyledi. Görüldüğü gibi, kendisi Sedat Peker’in paylaşımlarını duyurmasını gazetecilik faaliyeti olarak görüyor."

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip