Faruk Bildirici’den Sedat Peker’e yanıt: Muhatabım gazetecilerdir

Faruk+Bildirici%E2%80%99den+Sedat+Peker%E2%80%99e+yan%C4%B1t:+Muhatab%C4%B1m+gazetecilerdir
ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kendisi hakkında “Ombudsmanlık makamına Faruk Bildirici seçilmiş midir ya da atanmış mıdır bilmiyorum” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yanıt verdi. Bildirici'nin paylaşımından sonra Sedat Peker özür mesajı yayınladı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisiyle ilişkili twitlerine cevap verdi.

Bildirici'nin cevabı şöyle:

"Medya ombudsmanı olarak kaleme aldığım gazetecilik etiği yazılarımda asıl muhatabım gazeteciler ve iletişim akademisyenleridir.  Eleştirerek gazeteciliğin yanlışlardan arınmasına ve yüksek kalitede yapılmasına katkıda bulunmaya çalışıyorum.

“Sedat Peker’e yardım gazetecilik faaliyeti midir” başlıklı eleştirimi de meslektaşlarım  ve iletişim akademisyenleriyle tartıştık. Asıl muhatabım Erk Acarer de eleştirime “yol gösterici bulduğu” yanıtını verdi. Bu karşılık önemliydi, tartışma mesleğimiz açısından artı değerdi

Sedat Peker ve Süleyman Soylu konusundaki haberlere ilişkin neler yazdığıma gelince hepsi sosyal medya hesabımda ve http://farukbildirici.com ’da mevcut. Merak eden okuyabilir.

Gazeteciliği ve gazetecilik etiğine ilişkin tartışmalarımı, elbette meslektaşlarım ve iletişim akademisyenleriyle sürdüreceğim."

SEDAT PEKER ÖZÜR DİLEDİ

Bildirici'nin yaptığı bu paylaşımların ardından Sedat Peker'den özür mesajı geldi. Gazeteci Erk Acarer'e haksızlık yapıldığını düşündüğünü belirten Sedat Peker, Faruk Bildirici'yi eleştirirken nezaketen sınırlarını aştığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarına aracılık eden Erk Acarer’e gazetecilik eleştirisinde bulunmuştu.

Sedat Peker ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Bildirici hakkında sert ifadeler kullanmıştı.

twitter takip