Fatih Altaylı, CHP’nin SADAT’a gitme sebebini yazdı: YSK’den veri akışı kesilecekti

Fatih+Altayl%C4%B1,+CHP%E2%80%99nin+SADAT%E2%80%99a+gitme+sebebini+yazd%C4%B1:+YSK%E2%80%99den+veri+ak%C4%B1%C5%9F%C4%B1+kesilecekti
ABONE OL

Fatih Altaylı, CHP’nin SADAT hakkında alarma geçme nedenini, ‘Seçimlerde YSK’den veri akışının kesileceği ve devreye SADAT’ın sokulacağı’ yönündeki senaryolar olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) binasına giderek "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar" şeklinde açıklamalarda bulunması, bir kez daha seçim güvenliğini gündeme getirdi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında konu hakkında Ankara’da konuşulan senaryoları yazdı. Altaylı; CHP’nin, SADAT hakkında alarma geçme nedenini, “'Erken veya zamanında seçim akşamı Yüksek Seçim Kurulu’ndan veri akışı engellenecek. Sonra AK Parti lehine veriler kanalara iletilecek ve gece erken saatlerde iktidarın seçimi kazandığına dair TRT ve hükümete yakın kanallardan yayın yapılmaya başlanacak. Aynı anda sokaklarda SADAT kontrolündeki gruplar kutlamaya yapmaya başlayacak” şeklinde belirtti.

"Bu sorunun yanıtını CHP içinde aradım. Anlatılanlar ilginç. Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı gündeme getirmesinin ve buraya gitmesinin nedeni, seçimle daha doğrusu seçim güvenliği ile ilgili bir süreden beri konuşulan bazı senaryolar" diyen Altaylı, konu hakkında şunları yazdı:

“ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ” TAKTİĞİ

"Bu senaryolardan en tehlikeli olan ve CHP’yi alarma geçirip bu hamleyi yapmaya yönelten ise şu:

'Erken veya zamanında seçim akşamı Yüksek Seçim Kurulu’ndan veri akışı engellenecek. Sonra AK Parti lehine veriler kanalara iletilecek ve gece erken saatlerde iktidarın seçimi kazandığına dair TRT ve hükümete yakın kanallardan yayın yapılmaya başlanacak. Aynı anda sokaklarda SADAT kontrolündeki gruplar kutlamaya yapmaya başlayacak. O andan itibaren hiç kimse aksini iddia eden bir tutum takınamayacak, bir anlamda atı alan Üsküdar’ı geçecek.'

Bu hikaye Ankara’da çokça dillendirilmeye başlayınca, her ne kadar 'Bu kadarı da olmaz' diye düşünse de Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’a dikkat çekmeye ve SADAT’ı gündeme getirmeye karar vermiş. Baskının arkasında yatan motivasyon işte bu senaryo ve bu iddialar."

“SENARYOLAR ANKARA’DAN”

Altaylı, yazısının devamında, “Bu yazıdaki senaryolar bana ait değil, Ankara'da üretilen senaryolardır ve Türkiye'de seçim güvenliğini riske atmaya kimsenin cesaret edemeyeceğine inanıyorum” notunu da ekledi.

twitter takip