Fatih Altaylı'dan Haşmet Babaoğlu'na çok sert tepki: 'Adını unutmuşum çoktan...'

Fatih+Altayl%C4%B1%E2%80%99dan+Ha%C5%9Fmet+Babao%C4%9Flu%E2%80%99na+%C3%A7ok+sert+tepki:+%E2%80%99Ad%C4%B1n%C4%B1+unutmu%C5%9Fum+%C3%A7oktan...%E2%80%99
ABONE OL

Sağlık çalışanlarını alkışlama etkinliğine hakaretlerle tepki gösteren Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu'na Habertürk yazarları Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı tepki gösterdi.

 
Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, sosyal medyada başlatılan ve dün akşam uygulanan sağlık çalışanlarını alkışlama uygulamasına hakaret ederek karşı çıkınca Habertürk yazarları Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı'dan sert tepkiler geldi.
 
Türkiye'de şimdiye kadar 359 kişide görülen koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken bu süre içinde en yoğun olarak çalışan ve risk altında bulunan meslek grubu olan sağlık çalışanlarına destek vermek ve teşekkür etmek isteyen vatandaşlar sosyal medyadan bir kampanya başlamıştı. Dün akşam saat 21:00'de balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşlar sağlık çalışanlarını alkışlamıştı. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, bu uygulamaya teşekkür etmiş ve vatandaşlardan bu eylemin iki akşam daha yapılmasını istemişti. Vatandaşlar, bu akşam ve yarın akşam da sağlık çalışanlarını alkışlayacak.
 
Bu eylem hareketine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile hakaret ederek tepki gösteren Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu'na tepkiler ise Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı'dan geldi.
 
Haşmet Babaoğlu, dün akşam Twitter hesabından "Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum. Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da. Bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm. Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur. Şimdi alkışlıyoruz diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse" tweetlerini attı.
 
 
 
Sevilay Yılman, Haşmet Babaoğlu'nun tweetini alıntılayarak, "40 yılın başında toplumun her kesimi sağlık çalışanlarını takdir etmek, minnetini göstermek ve çalışma şevklerini kamçılamak için buluştu ve çok hoş 1 tablo ortaya çıktı! Seni ne rahatsız etti de bu güzellikte insanlara pislik bilmem ne diyerek hakaret ediyorsun" diyerek Babaoğlu'ndan özür dilemesini istedi.
 
 
Yılman daha sonra da, Bakan Fahrettin Koca'nın tweetini alıntılayıp, Haşmet Babaoğlu'nu etiketleyerek "Bu twit sana ve senin gibi toplumu ayrıştırarak, kutuplaştırarak pozisyon elde etmeye çalışanlara inat geldi! Bi susun, çenenizi kapatın diye atıldı bu twit" mesajını yayınladı.
 
 
Haşmet Babaoğlu'na en sert tepki ise Habertürk'ün bir diğer yazarı olan Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı bugünkü köşe yazısından, Haşmet Babaoğlu için "Seni takan mı var? Şu çıkışın olmasa adını unutmuşum çoktan, bir gazetede hâlâ yazdığına şaşırdım zaten en çok" diyerek Haşmet Babaoğlu için sert ifadeler kullandı.
Altaylı, sağlık çalışanlarını alkışlamaya devam edeceklerini belirterek, "Sen alkışlama Haşmet efendi. Zaten senden alkış bekleyen yok" dedi.
 
Fatih Altaylı şunları yazdı:
 
Türk halkı şahane bir fikir geliştirdi kendi kendine.
Bin bir zorluk ve bin bir risk altında çalışan sağlık çalışanlarına bir nebze olsun şükran gösterebilmek için, her akşam saat dokuzda pencereye, balkona çıkıp sağlık çalışanlarını alkışlıyor.
Ama dilimin gazeteci demekte başarılı olamadığı, zaten gazeteci olmaktan çoktan vazgeçmiş ve adının tam tersi bir kişiliğe sahip olduğunu her geçen gün biraz daha kanıtlama peşindeki bir “sözde entel” romantik Haşmet efendi “Ben böyle şeylere karşıyım” diye çemkiriyor.
Karşı olsan kaç yazar, taraf olsan kaç yazar!
Seni takan mı var!
Şu çıkışın olmasa adını unutmuşum çoktan, bir gazetede hâlâ yazdığına şaşırdım zaten en çok.
Alkışlayacağız.
Üstelik sadece onları da değil.
Çöpümüzü toplamak için çalışan, suyumuzu akıtmak için uğraşan, ışığımız sönmesin diye gayret gösteren, aç kalmayalım diye dükkanını açan, oralara mal üreten, mal getiren kardeşlerimizi de alkışlayacağız.
Sen alkışlama Haşmet efendi.
Zaten senden alkış bekleyen yok.
 
twitter takip