Fatih Portakal Bakan Murat Kurum'a seslendi: Hukuki süreç başlatacak!

Fatih+Portakal+Bakan+Murat+Kurum%E2%80%99a+seslendi:+Hukuki+s%C3%BCre%C3%A7+ba%C5%9Flatacak%21;
ABONE OL

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, son günlerde kaçak yapı olduğu iddialarıyla gündemde olan çiftlik evinin fotoğraf ve raporlarının sızdırılması ile ilgili Bakanlık hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, eşi Armağan Poratakal adına İzmir Seferihisar'da bulunan çiftlik evi ile ilgili son durumu bildirdi.
 
Portakal'ın arazisinde kanuna aykırı yapılaşma olduğu iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleme başlatılmıştı.  İlk incelemede kaçak yapı bulunmadığı ve arazide bulunan yapıların kayıt belgesinin olduğu saptanmıştı.
 
Söz konusu yapılara dair detaylı rapor beklenirken bugün iktidar yanlısı medyada; rapora ulaştıklarına ve Fatih Portakal'ın arazisindeki 40 m2 lik park yerinin yıkılacağına dair bir haber yayınlandı.
 
Bu haber hakkında Twitter hesabından bir açıklama yapan Fatih Portakal, kendilerine rapor hakkında henüz bilgi verilmediğini, kendilerinden önce basına sızdırıldığını ifade etti.
 
Araziyle ilgili basında yer alan fotoğraflardan bir tanesinin de bakanlığa gönderilenlerden olduğunu ifade eden Fatih Portakal bu duruma ise şaşırmadığını söyledi.
 
Portakal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da etiketleyerek kişisel verilerininin sızdırılmasından dolayı hukuki süreç başlatacağını bildirdi.
 
Fatih Portakal, evinin üzerinde drone uçurup fotoğraflayan basın mensuplarından da şikayetçi olmuştu.
 
Fatih Portakal şu açıklamaları yaptı:
 
Geldigimiz nokta şu: yandaş medya bugün 40 m2 lik park yerinin yıkılacağını duyurdu; “rapora ulaştık” deniyorsa “sızdırılmış” demektir. Biz istedik alamadık! İncelemeyi yapanlar bile şaşkindır her halde...
 
Şaşırmıyorum, neden mi? Arazimle ilgili paylaşılan fotolardan biri kişisel verilerim @csbgovtr’ye  gönderilenlerden. Oradan sızdırılıp #YeniAsır’a servis yapılmıştı. “Olmaz” demeyin oldu. Devlet denilen aygıta güveni zedeliyorlar. Foto uçtuğuna göre rapor da uçar! Değil mi??
 
Eğer rapor doğru ise; olası yıkılması düşünülen yer burası -yine de yıkılmasına ihtimal vermiyorum- Arastırdım; sundurmadan pergoleye dönülür. Kiremitler toplanır, ahşabın arasi boşaltılır, sarmaşık sarılır. Ve pergole garaj olur.
 
Bu arada tavuklar ve horozlar kurtuldu. Çünkü @csbgovtr ekibi tarafından kümes de fotoğraflanmıştı. Rapor doğru ise rahatları bozulmayacak. Hadi hayırlısı..
 
Sıra bende evimin üstünde dron uçurup özel mülkü dikizlemekten emniyete şikayetimizi yaptık. Bunun bir hukuki süreci olacak.Bir hukuki süreç de  @csbgovtr için olacak. Kişisel verilerim nasıl ve kim tarafından sızdırılmıştır? Suç degil midir? @murat_kurum. Umarım ilgilenirsiniz
 
twitter takip