Fatih Portakal'dan kaçak çiftlik haberlerine cevap: 'İçinde 25 tavuğun ikamet ettiği kümes...'

Fatih+Portakal%E2%80%99dan+ka%C3%A7ak+%C3%A7iftlik+haberlerine+cevap:+%E2%80%99%C4%B0%C3%A7inde+25+tavu%C4%9Fun+ikamet+etti%C4%9Fi+k%C3%BCmes...%E2%80%99
ABONE OL

Yılmaz Özdil'den sonra hakkında kaçak konuk haberleri çıkan bir gazeteci Fatih Portakal sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Ünlü haberci evini drone kullanarak fotoğraflayan medya kuruluşlarına da tepki gösterdi.

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, bugün iktidara yakın medyada çıkan İzmir Seferihisar'daki çiftlik evi bulunan arazisinde kaçak yapılaşma olduğu haberleri ile ilgili açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in ardından konuta kaçak ekleme ve yapı haberi de deneyimli gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.
 
Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal ile birlikte 2015 yılında aldığı  Seferihisar'daki 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsaya İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı yaptırdığı iddia edildi. 
Evinin fotoğraflarını drone ile çekilerek medyay servis edilen Fatih Portakal bu duruma tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile gösterdi.
 
Evinin fotoğraflarını drone ile çeken Anadolu Ajansı, DHA, Yeni Asır gibi medya kuruluşlarına "Özel mülkümü yukardan dikizleme hukuksuzluğunu gerçekleştiriyorlar. Evimin adresini paylaşıp bizimle yaşayanları, eşimi hedef gösterme sorumsuzluğunu yapıyorlar" diyerek tepki gösteren Fatih Portakal, bu kuruluşlar hakkında şikayette bulunduğunu belirterek, "Eğer başlarına bir şey gelecek olursa sorumlusu sizlersiniz. İtibar celladı olarak hakkınızda emniyette şikayette bulunuldu. Umarım kötü bir durum yaşanmaz" dedi.
 
Fatih Portakal söz konusu arazisi ile ilgili de açıklama yaptı...
 
Fatih Portakal'ın açıklaması şöyle:
 
Dron kaldırıp evimin üstünde uçuruyorlar. #YeniAsır’i, #DHA’sı özel mülkümü yukardan dikizleme hukuksuzluğunu gerçekleştiriyorlar. #AA bile oraya geliyor. Evimin adresini paylaşıp bizimle yaşayanları, eşimi hedef gösterme sorumsuzluğunu yapıyorlar...
 
Eğer başlarına bir şey gelecek olursa sorumlusu sizlersiniz. İtibar celladı olarak hakkınızda emniyette şikayette bulunuldu. Umarım kötü bir durum yaşanmaz!
 
İtibar cellatlarının bel altı vuruşlarına gelince,olay şu: Dronla çektikleri arazimin fotosunda imar barışından yararlandığımız yerler: altinda 7 m2 konteyner olan sundurma, 8 m2 temelsiz oda ve ahşap kütükler üzerine oturtulmuş kaldır/kondur ahşap alan Dron marifeti ile çekilmiş fotoda basvuru yok denilen 3 yerse: 4 tarafı açık sundurmalı garaj, ailenin için mekan ki, 2016 yılında kullanım belgesi zaten alınmıştı. Komiği içinde 25 tavuğun ikamet ettiği kümes. Bildiğin kümes! Köpeklerin kafeslerini kayda değer görmemişler.
 
Son durum: Bu öğlen hızlı bir şekilde sehircilik bakanlığından geldiler. İçeri aldık ve her yere baktırdık. Rapor hazırlanacakmış. Bildireceklermiş. Neticeyi bildiririm. Not: tavukları evsiz bırakmayın.
 
twitter takip