Fatih Portakal'dan Süleyman Soylu'ya sert yanıt: 'Benden değil bunlardan işkillenin'

Fatih+Portakal%E2%80%99dan+S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99ya+sert+yan%C4%B1t:+%E2%80%99Benden+de%C4%9Fil+bunlardan+i%C5%9Fkillenin%E2%80%99
ABONE OL

Fatih Portakal, 'yerel hükümet' sözünün ardından kendisi hakkında ben işkilleniyorum açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi.

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu ünlü gazeteci Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde söylediği 'yerel hükümet' sözüyle ilgili açıklama yaptı.
 
İçişleri Bakanlığı'nın CHP'li büyükşehir belediyelerinin başlattığı yardım kampanyasını durdurması ve banka hesaplarını bloke etmesi haberini sunarken yerel yönetim diyen Fatih Portakal iktidara yakın medya tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Cnn Türk ekranlarında katıldığı "Tarafsız Bölge" programında bu konuyla ilgili "işkillendim" demesinin ardından Fatih Portakal'dan açıklama geldi.
 
Dün akşamki ana haber bülteninde bir açıklama yapan Fatih Portakal dilinin sürçtüğünü dile getirerek şunları söyledi:
 
Bu haberi paylaşırken merkezi hükümet ve yerel yönetimler diye konuşuyorduk. Ve yerel yönetimler derken benim ağzımdan yerel hükümet çıktı. Ben o anda canlı yayında ne söylediğimi hissedemedim, duyamadım. O düzeltmeyi de yapmadım. Ne var ki, iktidar medyası bir anda üşüştüler bu habere maden bulmuş gibi. Ne demek istiyor? Şunu mu demek istiyor? Ülkeyi mi bölmek istiyor? Yahu arkadaş, dilimiz sürçtü. Bu sadece dil sürçmesi.
 
Sayın Süleyman Soylu'da dün akşam Ahmet Hakan'ın programında işkilleniyorum demiş. Sayın Bakan benden işkillenmeyin. Ben özü-sözü bir olmaya çalışan bir adamım. Duruşum da belli. Rüzgar buradan geldiğinde oraya eğilmem. Dik durmaya çalışan bir adamım. Benden işkillenmeyin. İşkillenecekseniz eğer, geçmişte işkillenecek çok durumlar var. Ondan işkillenin. Mesela ben işkilleniyorum. Birisi nasıl çıktı da terörist Apo'nun mektubunu okuyuverdi. Kırmızı bültenle aranan kişi TRT'de programa katıldı. Ben bundan işkilleniyorum. Siz benden işkillenmeyin. Benimli sadece dil sürçmesi. O kadar. Siz de lütfen o medyanın dolduruşuna gelmeyin. 
 
 
 
Fatih Portakal konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, "Yerel yönetim yerine dil sürçüp yerel hükumet ağzımdan çıkınca maden bulmuş gibi oldular. Hatta İçişleri Bakani “işkillenirim ben,” dedi. Sayin bakan, kendimden şüphem hiç olmadı siz geçmişe bakıp başkalarından şüphe ediniz. Ben rüzgara göre biçim değiştirenlerden değilim" açıklamasını yaptı.
 
 
GÖKMEN KARADAĞ'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ!
 
Yerel hükümet sözünün kullandıldığı bir diğer program da Halk TV ekranlarında yayınlanan "Haberaktif Kriz Masası" programı olmuştu. Sosyal medyada gündem olan ve kanal özerlik mi ilan etti tepkilere neden olan paylaşım için programın sunucusu Gökmen Karadağ'dan açıklama geldi.
 
Gökmen Karadağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; KJ hatası sonucu yerel yönetim yerine yerel hükümet yazıldığını ifade etti. 
 
 
 
twitter takip