Fatih Tezcan ünlü gazeteciyi de tehdit etmiş: 'Özel telefonumdan aradı ve...'

Fatih+Tezcan+%C3%BCnl%C3%BC+gazeteciyi+de+tehdit+etmi%C5%9F:+%E2%80%99%C3%96zel+telefonumdan+arad%C4%B1+ve...%E2%80%99
ABONE OL

'Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız' açıklamasıyla büyük tepki çeken ve hakkında soruşturma açılan Fatih Tezcan için bir iddia da gazeteci Sevilay Yılman'dan geldi. Yılman, Fatih Tezcan'ın kendisini tehdit ettiğini açıkladı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşe yazısında, Atatürk'e ettiği hakaretlerle bilinen ve sık sık gündem olan gazeteci ve yazar Fatih Tezcan'ın kendisini tehdit ettiğini açıkladı.
 
Fatih Tezcan son olarak darbe tartışmalarıyla ilgili YouTube kanalı üzerinden yaptığı "Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede" açıklamasıyla gündem olmuş.
 
Tepki çeken bu sözler ile ilgili 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından soruşturma başlattı.
 
Bu gelişmeler gündemdeki sıcaklığını korurken Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Fatih Tezcan'ın kendilerini tehdit ettiğini belirten açıklamalar yaptı.
 
Sevilay Yılman bugünün yazısının sonuna eklediği notta; hakkındaki bir paylaşımı RT(retweet) ettiği için Fatih Tezcan'ın kendisini aradığını ve tehdit ettiğini belirtti.
 
Sevilay Yılman, bu bilgiyi Fatih Tezcan hakkındaki soruşturmayı yürüten yetkililerin dikkatine sunduğunu vurgulayarak, "Birileri bu adama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, Muz Cumhuriyeti olmadığını lütfen öğretsin" dedi.
 
Sevilay Yılman yazısında şu ifadelere yer verdi:
 
Bu arada tam yazıyı bitirip editöre yollamak üzereydim ki... Twitter’daki hesabımdan kendisiyle ilgili yapılmış bir paylaşımı RT ettiğimden dolayı Fatih Tezcan aradı ve bu paylaşıma destek verdiğim için akla ziyan üslup ve ifadelerle tehditler savurdu! Bilindiği gibi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam soruşturma başlattı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından... Özel telefonumdan açık açık şahsımı tehdit ederek korkutmaya çalışan Tezcan ile ilgili bu bilgiyi de soruşturmayı başlatan yetkililerin dikkatine sunuyorum... Birileri bu adama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, Muz Cumhuriyeti olmadığını lütfen öğretsin...
 
Sevilay Yılman'ın bu yazısından sonra Twitter hesabından bir açıklama yapan Fatih Tezcan, Yılman için "Ahlâksızca yalan konuşuyorsun" diyerek ses kayıtlarını yayınlayıp savcılığa iletmesini istedi.
 
Tezcan, mesajında "Sevilay Yılman, seni tehdit ettiğimi söyleyerek her zamanki gibi yine ahlâksızca yalan konuşuyorsun. Cevabım basit: Telefonda ses kaydı alıyorum demiştin. Eğer zerre kadar meslekî namusun varsa, elindeki ses kaydını yayınla ve savcılığa ilet. Ülkece’ bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 
 
Sevilay Yılman da bu mesaja "Yalancı da,ahlaksız da sensin. Bal gibi tehdit ettin. Elinde malzemen yok kadınlığıma saldırdın. Bel altından vurarak korkutmak istedin. Üstüne yaptığın alçaklığı yazmaman için bir de adımı vermeden buradan tehdit ettin. Azıcık şerefin haysiyetin varsa itiraf edersin" cevabını verdi.
 
 
CEMİL KILIÇ'I DA TEHDİT ETTİ!
 
Fatih Tezcan, hakkında "Şu Fatih Tezcan denilen; Türk, İslam ve Atatürk düşmanı, bir zaman evvel bana meydan okuyup televizyonda düelloya çağırmıştı. Hangi vasıfla yapabilmişti, hayret etmiştim. Bugün daha çok hayret ediyorum" tweetini atan ilahayatçi yazar Cemil Kılıç'ı da "Seni yine canlı yayına çağırıyorum Neo-Münafık Cemil Kılıç. Ama bu kez Emevi’den kotarma ideolojini değil, bana “Türk ve İslâm düşmanı” diye yazan ellerini çürütmek için... Umarım bir yerde görürüm de sana Müslüman bir Türk’e bu hakareti etmenin sonucunu öğretirim" diyerek tehdit etti. 
 
twitter takip